Послије избора нови однос према Србији

Амерички сенатор Џон Мекејн изјавио је данас да ће се после председничких избора у САД, крајем ове године, спољна политика те земље променити. 

Србија 12.02.2016 | 20:20
Послије избора нови однос према Србији

Мекејн је, после разговора у Влади Србије, рекао и да је Србија демократски уређена земља и да је то постигла својим напорним радом, а посебно је похвалио однос према избеглицама, посвећеност чланству ЕУ, реформама и стабилности региона.

Премијер Александар Вучић је, на заједничкој конференцији за медије, рекао да га је сусрет са америчким сенаторима уверио да је веома мало препрека, или да их готово уопште нема, када је реч о стварању бољег амбијента и још бољих односа између Србије и Сједињених Америчких Држава.

Мекејн: Промениће се спољна политика САД после избора

Мекејн, који је републиканац, изјавио је и да ће се после председничких избора у САД, крајем ове године, спољна политика те земље променити.

Упитан на прес конференцији у Влади Србије да ли ће се после избора променити спољна политика САД, а посебно према Србији и овом региону, Мекејн је, одоговорио потврдно:

"Да... Да... Да", рекао је Мекејн, не износећи друге детаље.

Амерички сенатор је посебну пажžњу посветио и мигрантској кризи:

"Веома нам је драго што смо овде, што нам је влада омогућила да видимо транзит избеглица преко њене територије", рекао је Мекејн.

Према његовим речима, грађани Србије треба да буду поносни на своју Владу због начина на који управља том кризом.

Мекејн је рекао да су итекако "признати и препознати" напори и напредак Београда на нормализациј односа са Приштином, посвећеност чланству у ЕУ и рефомама које су за то потребне, напори за унапређење односа са БиХ и Албанијом, као и напредак на плану економских реформи.

"Живимо у опасном свету, број избеглица никад није био већи од Другог светског рата и то ставља већи акценат на односе између наших земаља, посебно земаља које су демократски уређене а Србија то јесте и то је постигла својим напорним радом", рекао је Мејекн.

Амерички сенатор је захвалио Влади Србије на односу са САД и честитао Србији предстојећи празник Дан државности.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ооо

12.02.2016 19:26

Обецање лудом радовање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

12.02.2016 19:40

пријатељи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деда Ноле

12.02.2016 20:24

А ста је са српским избеглицама из Хрватске и КиМ да ли сте се о њима распитивали како су где зиве да ли смеју да се врате на своја огњиста јер се рат наводно заврсио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

он

12.02.2016 20:41

Кад би се републиканци иста питали тамо у Америци, по свему судеци демократи остају на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

13.02.2016 04:27

Предизборна кампања, сваки смрдо се појављује у јавности.

ОДГОВОРИТЕ