Видео: Сјајне одбране Предрага Рајковића!

Ако је и био у кризи на почетку уговора са Макабијем, а она се огледала само у наступима у прејакој Лиги шампиона, ствари су дошле на место овог пролећа (у Израелу је увелико пролеће).

Фудбал 14.02.2016 | 12:00
Видео: Сјајне одбране Предрага Рајковића!

Предраг Рајковић није само отишао у иностранство, у нову културу, са 19 година, већ је ускочио и у изазов звани – Лига шампиона!

И то са екипом која, када је европска елита у питању, није баш била конкурентна.

Због осам голова примљених у два меча против Челсија био је мета критика, али само оног дела израелске јавности која сматра да кад екипа изгуби 4:0 то буде због младог голмана. Углавном, "стиснуо је зубе", наставио да брани и тренира и окренуо ситуацију у своју корист.

Сада га, махом, хвале!

И то не без разлога... Овај 20-годишњи капитен златне генерације "орлића" са Новог Зеланда и човек за којег је и Вељко Пауновић говорио да је најважнији играч у том тиму, забележио је неколико спектакуларних одбрана у среду увече у првом мечу четвртфинала Купа Израела.

Макаби из Тел Авива победио је Хапоел Кфар Сабу као гост 0:3, а та "нула" остварена је захваљујући... Погледајте.

Макаби се, на четири кола до краја другог круга шампионата Израела (потом следи трећи, плеј-оф и плеј-аут круг као код нас), налази на другом месту на табели иза Хапеола Бер Шиве, који има 54 бода, док је Рајковићев тим на 49 бодова, а следе Беитар Јерусалим са 39, Хапоел Ранана са 32, Макаби Хаифа са 31 и Јехуда са 30 бодова.

Што се тиче пласмана у полуфинале Купа, Макаби је практично већ обавио посао, јер га после 0:3 чека протоколаран реванш на домаћем терену и онда дуел са бољим из меча Макаби Хаифа – Јехуда (први дуел 2:2).

Наш тренер Славиша Јокановић водио је Макаби од јуна до 28. децембра када је прихватио позив да се врати у Енглеску и преузме друголигаша Фулам, тако да га је заменио Петер Бош. Холанђанин нема пораз од тада, поред три победе у Купу, везао је и пет тријумфа у лиги после чега су дошла два ремија у низу – са Беитаром из Јерусалима у гостима 2:2 и у великом градском дербију са Хапоелом, код куће, 1:1.

 

Коментари / 0

Оставите коментар