Video: Sjajne odbrane Predraga Rajkovića!

Ako je i bio u krizi na početku ugovora sa Makabijem, a ona se ogledala samo u nastupima u prejakoj Ligi šampiona, stvari su došle na mesto ovog proleća (u Izraelu je uveliko proleće).

Fudbal 14.02.2016 | 12:00
Video: Sjajne odbrane Predraga Rajkovića!

Predrag Rajković nije samo otišao u inostranstvo, u novu kulturu, sa 19 godina, već je uskočio i u izazov zvani – Liga šampiona!

I to sa ekipom koja, kada je evropska elita u pitanju, nije baš bila konkurentna.

Zbog osam golova primljenih u dva meča protiv Čelsija bio je meta kritika, ali samo onog dela izraelske javnosti koja smatra da kad ekipa izgubi 4:0 to bude zbog mladog golmana. Uglavnom, "stisnuo je zube", nastavio da brani i trenira i okrenuo situaciju u svoju korist.

Sada ga, mahom, hvale!

I to ne bez razloga... Ovaj 20-godišnji kapiten zlatne generacije "orlića" sa Novog Zelanda i čovek za kojeg je i Veljko Paunović govorio da je najvažniji igrač u tom timu, zabeležio je nekoliko spektakularnih odbrana u sredu uveče u prvom meču četvrtfinala Kupa Izraela.

Makabi iz Tel Aviva pobedio je Hapoel Kfar Sabu kao gost 0:3, a ta "nula" ostvarena je zahvaljujući... Pogledajte.

Makabi se, na četiri kola do kraja drugog kruga šampionata Izraela (potom sledi treći, plej-of i plej-aut krug kao kod nas), nalazi na drugom mestu na tabeli iza Hapeola Ber Šive, koji ima 54 boda, dok je Rajkovićev tim na 49 bodova, a slede Beitar Jerusalim sa 39, Hapoel Ranana sa 32, Makabi Haifa sa 31 i Jehuda sa 30 bodova.

Što se tiče plasmana u polufinale Kupa, Makabi je praktično već obavio posao, jer ga posle 0:3 čeka protokolaran revanš na domaćem terenu i onda duel sa boljim iz meča Makabi Haifa – Jehuda (prvi duel 2:2).

Naš trener Slaviša Jokanović vodio je Makabi od juna do 28. decembra kada je prihvatio poziv da se vrati u Englesku i preuzme drugoligaša Fulam, tako da ga je zamenio Peter Boš. Holanđanin nema poraz od tada, pored tri pobede u Kupu, vezao je i pet trijumfa u ligi posle čega su došla dva remija u nizu – sa Beitarom iz Jerusalima u gostima 2:2 i u velikom gradskom derbiju sa Hapoelom, kod kuće, 1:1.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar