Омеров "нож у леђа" Обрадовићу!

Фенербахче ниже победе, али најтрофејнији европски тренер није срећан. Разљутио га је гест бисера турске кошарке, кога бруси већ три године.

Кошарка 13.02.2016 | 17:40
Омеров "нож у леђа" Обрадовићу!

Резултатски и такмичарски посматрано, Жељко Обрадовић тренутно заиста нема разлог за бригу. Његов Фенер је перфектан у Топ 16 фази, ређа успехе и делује заиста незаустављиво.

Међутим, у свлачионици ипак постоји проблем, који нису повреде Пера Антића и Костаса Слукаса.

Након победе над Уникахом, српски тренер је изненада "отворио душу" пред новинарима на конференцији и признао колику муку има са младим Омером Јуртсевеном (17, 213), који је отпутовао у САД.

Играч рођен 1998. године уживао је велико "Жоцово" поверење. Под његовом командом се три године развијао и у међувремену био оправдано проглашаван једним од највећих талената турске кошарке.

Ипак, у чевртак увече у јавност је испливао велики проблем са којим се Обрадовић и клуб боре, јер је играч одбио да потпише нови уговор и притом својим последњим гестом дубоко разочарао шефа.

У разговору са новинарима, Обрадовић је отворено говорио о играчу који је ове сезоне уписао осам евролигашких наступа.

"Омер је отишао у Торонто, на НБА камп 'Кошарка без граница'. Клуб му је дао дозволу за то. Срећни смо јер има прилику да буде тамо. Међутим, Перо Антић је повређен и зато имамо празнину у тиму. Омер није чак желео ни да разговара о томе да ли да оде или да остане са екипом", открио је "Жоц".

"Зашто? Веома је једноставно", у даху је наставио најтрофејнији европски тренер.

"Он не мари за овај тим, а ни за нас. Он једино брине о себи. Што се њега тиче, овај тим не постоји. Прошлог лета, одлучили смо да променимо екипу. Пружили смо шансу младим играчима, јер смо сматрали да су они будућност клуба. Понудили смо му петогодишњи продужетак уговора, са невероватном понудом, која подразумева могућност одласка у НБА сваке године. Размишљао је о томе два месеца и онда је одбио"

Накратко заставши, Обрадовић је констатовао да се све у животу догађа са разлогом и да за све постоји објашњење.

"Омер је у четвртак отишао, а никоме пред утакмицу није рекао ни 'Срећно'. Да ли знате неког играча његових година који има такву минутажу у Евролиги? Ја знам само Луку Дончића из Реала... Ипак, Омер то не поштује и хоће да оде и отишао је. А, ово је његова кућа. Овде сви помажу свима. Не знам како млад играч може овде да буде незадовољан. Једноставно, нема поштовања".

"Његова је жеља да игра колед кошарку, али клуб му је плаћао прошле три године, па нема услова да игра НЦАА. Мораће да ово реши... Када сам први пут дошао овде, играли смо у предсезони против Оклахоме. Позвао сам тајм-аут и извео га на терен. Имао је само 15 година. И овако ми враћа. Заиста сам разочаран. Толико сам му веровао... Да ме је питао 'Тренеру, тим је у тешкој ситуацији, Антић је повређен, да ли сам вам потребан?', онда бих му рекао да иде без обзира на све, јер је ово велика шанса за њега. Међутим, њему није стало до нас, до Фенербахчеа, навијача и саиграча"

Завршавајући конференцију, Обрадовић је имао питање за новинаре:

"Да ли бисте му ви дали још једну шансу?"

Коментари / 0

Оставите коментар