Omerov "nož u leđa" Obradoviću!

Fenerbahče niže pobede, ali najtrofejniji evropski trener nije srećan. Razljutio ga je gest bisera turske košarke, koga brusi već tri godine.

Košarka 13.02.2016 | 17:40
Omerov "nož u leđa" Obradoviću!

Rezultatski i takmičarski posmatrano, Željko Obradović trenutno zaista nema razlog za brigu. Njegov Fener je perfektan u Top 16 fazi, ređa uspehe i deluje zaista nezaustavljivo.

Međutim, u svlačionici ipak postoji problem, koji nisu povrede Pera Antića i Kostasa Slukasa.

Nakon pobede nad Unikahom, srpski trener je iznenada "otvorio dušu" pred novinarima na konferenciji i priznao koliku muku ima sa mladim Omerom Jurtsevenom (17, 213), koji je otputovao u SAD.

Igrač rođen 1998. godine uživao je veliko "Žocovo" poverenje. Pod njegovom komandom se tri godine razvijao i u međuvremenu bio opravdano proglašavan jednim od najvećih talenata turske košarke.

Ipak, u čevrtak uveče u javnost je isplivao veliki problem sa kojim se Obradović i klub bore, jer je igrač odbio da potpiše novi ugovor i pritom svojim poslednjim gestom duboko razočarao šefa.

U razgovoru sa novinarima, Obradović je otvoreno govorio o igraču koji je ove sezone upisao osam evroligaških nastupa.

"Omer je otišao u Toronto, na NBA kamp 'Košarka bez granica'. Klub mu je dao dozvolu za to. Srećni smo jer ima priliku da bude tamo. Međutim, Pero Antić je povređen i zato imamo prazninu u timu. Omer nije čak želeo ni da razgovara o tome da li da ode ili da ostane sa ekipom", otkrio je "Žoc".

"Zašto? Veoma je jednostavno", u dahu je nastavio najtrofejniji evropski trener.

"On ne mari za ovaj tim, a ni za nas. On jedino brine o sebi. Što se njega tiče, ovaj tim ne postoji. Prošlog leta, odlučili smo da promenimo ekipu. Pružili smo šansu mladim igračima, jer smo smatrali da su oni budućnost kluba. Ponudili smo mu petogodišnji produžetak ugovora, sa neverovatnom ponudom, koja podrazumeva mogućnost odlaska u NBA svake godine. Razmišljao je o tome dva meseca i onda je odbio"

Nakratko zastavši, Obradović je konstatovao da se sve u životu događa sa razlogom i da za sve postoji objašnjenje.

"Omer je u četvrtak otišao, a nikome pred utakmicu nije rekao ni 'Srećno'. Da li znate nekog igrača njegovih godina koji ima takvu minutažu u Evroligi? Ja znam samo Luku Dončića iz Reala... Ipak, Omer to ne poštuje i hoće da ode i otišao je. A, ovo je njegova kuća. Ovde svi pomažu svima. Ne znam kako mlad igrač može ovde da bude nezadovoljan. Jednostavno, nema poštovanja".

"Njegova je želja da igra koled košarku, ali klub mu je plaćao prošle tri godine, pa nema uslova da igra NCAA. Moraće da ovo reši... Kada sam prvi put došao ovde, igrali smo u predsezoni protiv Oklahome. Pozvao sam tajm-aut i izveo ga na teren. Imao je samo 15 godina. I ovako mi vraća. Zaista sam razočaran. Toliko sam mu verovao... Da me je pitao 'Treneru, tim je u teškoj situaciji, Antić je povređen, da li sam vam potreban?', onda bih mu rekao da ide bez obzira na sve, jer je ovo velika šansa za njega. Međutim, njemu nije stalo do nas, do Fenerbahčea, navijača i saigrača"

Završavajući konferenciju, Obradović je imao pitanje za novinare:

"Da li biste mu vi dali još jednu šansu?"

Komentari / 0

Ostavite komentar