Додик се труди да нас остави у блату

Младен Босић, лидер СДС-а, у разговору за Н1 прокоментарисао је хапшење власника Павловић банке Слободана Павловића и службеника ове банке, реакцију Милорада Додика на механизам координације те најавио могућа дешавања у Републици Српској у наредном периоду.

Босна и Херцеговина 12.02.2016 | 12:24
Додик се труди да нас остави у блату

Предсједник Републике Српске Милорад Додик подржао је Владу Републике Српске која је одбацила механизам координације усвојен на Савјету министара БиХ и истакао да као предсједник Републике Српске сматра да треба позвати на одговорност појединце који су га прихватили. Међутим, Босић не сматра да је Додик у праву.

"Овакав напад на причу о механизму координације, овакав смишљени изљев лажи говори да су јаке снаге да се не направи нити један корак напријед, па ни какав је симболички потез предаје апликацији ЕУ", казао је Босић за Н1.

Он је прокоментарисао у јучерашње хапшење Слободана Павловића, власика Павловић банке преко које је Додик под сумњивим околностима добио кредит за куповину виле на Дедињу.

"Ми смо обавијестили правосудне органе да смо у посједу документације која даје назнаке да се не ради о поштеним стварима. На основу тога што је уплатио вилу у Београду преко Павловић банке, Милорад Додик је након годину дана дигао кредит и поново добио паре од тог кредита на свој рачун. Не знамо шта се даље дешавало јер то није наш посао, али јуче смо видјели да је дошло до помјерања у том случају. Не желимо се мјешати у рад правосуђа осим што је била наша људска и политичка дужност да обавјестимо правосудне органе о материјалима које смо посједовали", каже Босић.

Криминал у инститцијама Републике Српске

Додик је у разговору за агенцију Срна казао да "за Републику Српску нису проблем Изетбеговић, Силајџић и Тихић, већ Босић, Иванић и челни људи Савеза за промјена".

Он је истакао да Срби морају да схвате да "данас није проблем ни Силајџић, ни Изетбеговић, ни било ко, ни Тихић раније, него да им је проблем данас Шаровић и Босић, Тадић и та болумента окупљена око Иванића и других".

"Додик у политици више користи пљувачне жлијезде него мозак. Поново је дошао у напад бијеса због догађаја који се дешавају у правосудним органима. Република Српска је оштећена на разне начин за стотине милионе марака. И ово што је испливало у Балкан Инвестмент банци, а касније и Банци Српске, говори о размјерама криминала и саучесништву институција Републике Српске. Нису урадили ништа, иако су знали шта се дешава. Извјештај на који се сви позиву, девизна инспекција Републике Српске је написала 2013. године. Правосуђе које је под контролом власти није ништа урадила по том питању", одговорио је Босић.

"Додик је човјек који се труди да Република Српска и БиХ остави у што дубљем блату и спријечи било какав напредак. Према својим неистомишљеницима избацује изљеве мржње и бијеса. Додик је добио изборе за предсједника Републике Српске са један посто гласова, а то је успио уз помоћ огромног запошљавања у јавним институцијама и предузећима на штету интереса грађана и његово заклањање иза легимитета и тога да он представља Републику Српску, а да су сви остали издајници који не мисле исто као он ће једног дана доћи на наплату на рачун Републици Српској", тврди Босић.

Да ли је Додик у страху?

"Нећу да коментаришем његове мотиве. Недавно је у судској парници против мене за клевету ангажовао вјештака који је у свом налазу рекао да Додик има озбиљних психијатријских проблема. Шта стоји иза овакве политике и изљева бијеса, не бих се усудио рећи. Али да постоје страхови, то је евидентно из самог налаза вјештака. Ако се судбоносне политичке одлуке доносе на основу личних страхова то може бити опасно не само по Републику Српску, већ по стабилност у региону", одговорио је Босић.

"Додик у суштини урушава демократске институције Републике Српске и то је најопасније. Он је управљан страховима за личну будућност због начина на који је вршио власт и због разних проневјера у његовом мандату у Републици Српској. Он понавља најгоре квалификације за представника опозиције, да су издајници без иједног аргумента, а сви медији те лажи преносе као кредибилне чињенице", казао је Младен Босић, лидер СДС-а, у разговору за Н1.

Извор: Н1

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

драган

12.02.2016 11:34

Босићу, ако сте већ одлучили на од Српске направите поштен простор почните да пријављујете у људе из Ваше странке. Нису сви кратког памћења. Знамо ми добро шта се дешавало раније, а и сада на локалном нивоу. Ако је налаз вјештака да је Додик луд покрените поступак пред судом да му се одузме пословна способност. Овако ми све то личи на сеоску свађу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

12.02.2016 12:05

ДОДИК ОПТУЖУЈЕ САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ ДА НЕ ПОШТУЈЕ УПУСТВА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ О КОНСУЛТАЦИЈАМА СА ВЛАСТИ РС И ТО КАРАКТЕРИШЕ КАО ИЗДАЈУ А ОН САМ НЕ ПОШТУЈЕ ОДЛУКУ О ОДРЖАВАЊУ РЕФЕРЕНДУМА КОЈИ ЈЕ УСВОЈИЛА НАРОДНА СКУПШТИНА РС!СМИЈЕШНО И ТРАГИЧНО!ПА ОН ЧИНИ КРИВИЧНО ДЈЕЛО ЈЕР НЕЋЕ ДА СПРОВЕДЕ ОДЛУКУ СКУПШТИНЕ КОЈА ЈЕ ОБАВЕЗУЈУЋА!!!!!!

Name

ре "п"

12.02.2016 13:07

Управо тако, а то није једина одлука. НСРС је доњела ослуку о прекиду сарадње са сипом па су брзе боље отрцали у сипу да несто потпису иако је скупстина одлуцила да сарадње нема.

Name

П

12.02.2016 13:24

За Ре "п"- Управо тако. Не знам зашто опозиција то не изнесе у јавност неким саопштењем и сл. ПРЕДСЈЕДНИК РС ОДБИЈА ДА СПРОВЕДЕ ОДЛУКУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС ( А КОЈУ ЈЕ ОН УПРАВО ПРИЈЕ ТОГА ЗАХТИЈЕВАО И ПРЕДЛОЖИО СКУПШТИНИ(ПРЕКО ВЛАДЕ) И "ИСПАМЕТИО" СВЕ НАС СА ПРИЧОМ О РЕФЕРЕНДУМУ 100 ПУТА!НЕЧУВЕНО!!!

Name

Василије

12.02.2016 11:39

Већ смо до гуше у најгушћем блау, не знам можемо ли још дубље бити, додик нас системски уништава геноцидом неслућених размјера. ашто прије иза решетака,багру лоповску,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

12.02.2016 11:42

Поцело је, само Босицу напред. Једино сто је опасно за све људе то сто му судски вјестак Даде такав налаз, мозе све да убије И да не одговара. На томе се несто треба урадити И тог вјестска медицинске стрике привести на полиграфе лази. То нам је опасније, ис криминала. Доби Баја папир да је такав какав је, тј вјестак му Даде папир да је неурацунљив, а води Релублику Српску. Па види Баја да га заобилази медјунаридна заједница, вероватно их неко насавјетова и да је председника РС болестан, јер ИМА папир. Долијао Баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

12.02.2016 11:58

А ни ви се бас несто посебно не трудите да побољсате ситуацију. Цекате да вам све падне са неба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бирац

12.02.2016 11:59

Нек смијене додика нека оде ниста неце бити боље сем појединцима.Није власт крива народ је крив сто је довео власт и види да власт ниста не ради а не буни се.Какав народ таква власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бирац

12.02.2016 13:46

Брависимо. овај је грозан ови сто требају доци бојим се ниста бољи. народе мотку у руке и дизи паметне а неекспониране

Name

Црни

12.02.2016 12:03

Олош (Крајишник и Калинић)који је владао СДС- ом прије 10 година је сада са њим у екипи. Босић је нешто друго. А народ ко народ, какав народ таква власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цици

12.02.2016 12:08

"Овакав напад на причу о механизму координације, овакав смишљени изљев лажи говори да су јаке снаге да се не направи нити један корак напријед, па ни какав је симболички потез предаје апликацији ЕУ", казао је Босић за Н1. ЧОВЈЕК РЕЧЕ ОВОМ РЕЧЕНИЦОМ ДА ЈЕ ПОДНОШЕЊЕ АЛИКАЦИЈЕ ЕУ ЧИСТА ФАРСА- за Босића то је симболички потез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре цици

12.02.2016 12:35

Браво, добро си то уочио.

Name

Мики

12.02.2016 13:26

Ко оно би по финансијском извјештају најбогатији послааник у предстваничком дому БиХ? Наравно да је фарса, све је фарса, они се у главном баве са собом и својим фотељама... боли њих уво. И ово око Павловића је фарса, кад се све оконча биће да није крив, ослободиће га још ће му држава морати платити оштету.

Name

БОРАЦ

12.02.2016 12:11

САМО НАПРЕД МЛАДЕНЕ,БАЈУ И ЊЕГОВЕ КУМОВЕ НА СУД,НАРОД И БОРЦИ ЦЕ ИМ СУДИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре БОРАЦ

12.02.2016 12:16

Јбг борац сада би их на суд да им суди народ и борци. Де мало размисли шта пишеш. Ако суди суд није проблем. Ако суди народ и борци онда је то друга врста приче.

Name

Север

12.02.2016 12:23

АКО ДОДИК ИМА ПТВРДУ ДА ЈЕ НЕУРАЦУНЉИВ, ЗНАЦИ ДА ЈЕ ТО СМИСЉЕНО УРАДИО, АКО ДОДЕ ДО НЕКОГ ПРОЦЕСА НЕ МОЗЕ МУ НИКО НИСТА ЈЕР ЈЕ НЕУРАЦУНЉИВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан X

12.02.2016 12:37

Прво из своје странке ухапсите па тек онда прицајте о Додику. Најбољи Вам је пример за то граднацелник Бијељине. Тај је узео све, гори сви ових.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјука

12.02.2016 12:55

Сви сте ви неспособни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

12.02.2016 13:53

Орило а успут и горило. Велика кривица овог стања у Републици Српској је и на опозицији. Додик је дно дна и највеци сљам српског народа. Али Босицу могли сте власт променити на претходним изборима, али нисте хтели. Овај народ је једноставно СТОКА. Уместо да изадје на улицу и смени и вас и власт и да казе доста је висе он цути. Последице це бити катастрофалне, по мом мисљењу нови рат, а ви це те се заједно са Бајом повуци, ухватити се за руке и заиграти Козарацко коло негде ван граница ове земље. Срам Вас било, и једне и друге (назалост не знате ста ова рец знаци)

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ КИЗА

12.02.2016 15:58

Многи смо зељели да СДС побиједи и тако смо и гласали. Киза проблем је да они који раде у ЈП, опстинама итд (знаци највеца популација радника) су углавном под РОБОВЛАСНИЦКОМ руком СНСД-а. Нико није хтио не да гласа против Додика и СНСД-а, вец против себе. Јер знају да у слуцају изгубе на изборима, долази у питање и њихопв посао. И тако це бити и наредним изборима.

Name

ПЕТАР

12.02.2016 14:46

Мислим да си се мало заиграо,предсједник не оставља Републику Српску, једини који оставља Републику Српску после следећих избора си ти.Народ Српске ће сваком по заслугама да додијели мјесто које ће да заузме у Историји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАТ(Р)ИЦА

12.02.2016 16:10

Можете вољети или невољети овог Босића, можете му тражити мане, бројати крвна зрнца...можете све. Али не можете му одузети квалификацију досљедног и поштеног политичара који годинама свира у исте таламбасе. Учтив и одмјерен - технократа, полиглота, политичар са даром... Уосталом, није обавезно вољети политичаре, али неке од њих иако не волимо (често без разлога)...ипак их цијенимо. Због поштења и истинског рада за општу ствар, Босић ће бити увијек трн у оку Баје и компаније. Баш као и Чавић. Зато су према њима двојици и Иванићу увијек упућене отровне стрелице из табора криминализоване Додикове врхушке. Капа доље Босићу, немој одустати него заиграј на карту јединства са двојицом горепоменутих и српски народ ће вам бити захвалан!!!

ОДГОВОРИТЕ