Dodik se trudi da nas ostavi u blatu

Mladen Bosić, lider SDS-a, u razgovoru za N1 prokomentarisao je hapšenje vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića i službenika ove banke, reakciju Milorada Dodika na mehanizam koordinacije te najavio moguća dešavanja u Republici Srpskoj u narednom periodu.

Bosna i Hercegovina 12.02.2016 | 12:24
Dodik se trudi da nas ostavi u blatu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je Vladu Republike Srpske koja je odbacila mehanizam koordinacije usvojen na Savjetu ministara BiH i istakao da kao predsjednik Republike Srpske smatra da treba pozvati na odgovornost pojedince koji su ga prihvatili. Međutim, Bosić ne smatra da je Dodik u pravu.

"Ovakav napad na priču o mehanizmu koordinacije, ovakav smišljeni izljev laži govori da su jake snage da se ne napravi niti jedan korak naprijed, pa ni kakav je simbolički potez predaje aplikaciji EU", kazao je Bosić za N1.

On je prokomentarisao u jučerašnje hapšenje Slobodana Pavlovića, vlasika Pavlović banke preko koje je Dodik pod sumnjivim okolnostima dobio kredit za kupovinu vile na Dedinju.

"Mi smo obavijestili pravosudne organe da smo u posjedu dokumentacije koja daje naznake da se ne radi o poštenim stvarima. Na osnovu toga što je uplatio vilu u Beogradu preko Pavlović banke, Milorad Dodik je nakon godinu dana digao kredit i ponovo dobio pare od tog kredita na svoj račun. Ne znamo šta se dalje dešavalo jer to nije naš posao, ali juče smo vidjeli da je došlo do pomjeranja u tom slučaju. Ne želimo se mješati u rad pravosuđa osim što je bila naša ljudska i politička dužnost da obavjestimo pravosudne organe o materijalima koje smo posjedovali", kaže Bosić.

Kriminal u institcijama Republike Srpske

Dodik je u razgovoru za agenciju Srna kazao da "za Republiku Srpsku nisu problem Izetbegović, Silajdžić i Tihić, već Bosić, Ivanić i čelni ljudi Saveza za promjena".

On je istakao da Srbi moraju da shvate da "danas nije problem ni Silajdžić, ni Izetbegović, ni bilo ko, ni Tihić ranije, nego da im je problem danas Šarović i Bosić, Tadić i ta bolumenta okupljena oko Ivanića i drugih".

"Dodik u politici više koristi pljuvačne žlijezde nego mozak. Ponovo je došao u napad bijesa zbog događaja koji se dešavaju u pravosudnim organima. Republika Srpska je oštećena na razne način za stotine milione maraka. I ovo što je isplivalo u Balkan Investment banci, a kasnije i Banci Srpske, govori o razmjerama kriminala i saučesništvu institucija Republike Srpske. Nisu uradili ništa, iako su znali šta se dešava. Izvještaj na koji se svi pozivu, devizna inspekcija Republike Srpske je napisala 2013. godine. Pravosuđe koje je pod kontrolom vlasti nije ništa uradila po tom pitanju", odgovorio je Bosić.

"Dodik je čovjek koji se trudi da Republika Srpska i BiH ostavi u što dubljem blatu i spriječi bilo kakav napredak. Prema svojim neistomišljenicima izbacuje izljeve mržnje i bijesa. Dodik je dobio izbore za predsjednika Republike Srpske sa jedan posto glasova, a to je uspio uz pomoć ogromnog zapošljavanja u javnim institucijama i preduzećima na štetu interesa građana i njegovo zaklanjanje iza legimiteta i toga da on predstavlja Republiku Srpsku, a da su svi ostali izdajnici koji ne misle isto kao on će jednog dana doći na naplatu na račun Republici Srpskoj", tvrdi Bosić.

Da li je Dodik u strahu?

"Neću da komentarišem njegove motive. Nedavno je u sudskoj parnici protiv mene za klevetu angažovao vještaka koji je u svom nalazu rekao da Dodik ima ozbiljnih psihijatrijskih problema. Šta stoji iza ovakve politike i izljeva bijesa, ne bih se usudio reći. Ali da postoje strahovi, to je evidentno iz samog nalaza vještaka. Ako se sudbonosne političke odluke donose na osnovu ličnih strahova to može biti opasno ne samo po Republiku Srpsku, već po stabilnost u regionu", odgovorio je Bosić.

"Dodik u suštini urušava demokratske institucije Republike Srpske i to je najopasnije. On je upravljan strahovima za ličnu budućnost zbog načina na koji je vršio vlast i zbog raznih pronevjera u njegovom mandatu u Republici Srpskoj. On ponavlja najgore kvalifikacije za predstavnika opozicije, da su izdajnici bez ijednog argumenta, a svi mediji te laži prenose kao kredibilne činjenice", kazao je Mladen Bosić, lider SDS-a, u razgovoru za N1.

Izvor: N1

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

dragan

12.02.2016 11:34

Bosiću, ako ste već odlučili na od Srpske napravite pošten prostor počnite da prijavljujete u ljude iz Vaše stranke. Nisu svi kratkog pamćenja. Znamo mi dobro šta se dešavalo ranije, a i sada na lokalnom nivou. Ako je nalaz vještaka da je Dodik lud pokrenite postupak pred sudom da mu se oduzme poslovna sposobnost. Ovako mi sve to liči na seosku svađu.

ODGOVORITE
Name

P

12.02.2016 12:05

DODIK OPTUŽUJE SAVEZ ZA PROMJENE DA NE POŠTUJE UPUSTVA NARODNE SKUPŠTINE O KONSULTACIJAMA SA VLASTI RS I TO KARAKTERIŠE KAO IZDAJU A ON SAM NE POŠTUJE ODLUKU O ODRŽAVANJU REFERENDUMA KOJI JE USVOJILA NARODNA SKUPŠTINA RS!SMIJEŠNO I TRAGIČNO!PA ON ČINI KRIVIČNO DJELO JER NEĆE DA SPROVEDE ODLUKU SKUPŠTINE KOJA JE OBAVEZUJUĆA!!!!!!

Name

re "p"

12.02.2016 13:07

Upravo tako, a to nije jedina odluka. NSRS je donjela osluku o prekidu saradnje sa sipom pa su brze bolje otrcali u sipu da nesto potpisu iako je skupstina odlucila da saradnje nema.

Name

P

12.02.2016 13:24

Za Re "p"- Upravo tako. Ne znam zašto opozicija to ne iznese u javnost nekim saopštenjem i sl. PREDSJEDNIK RS ODBIJA DA SPROVEDE ODLUKU NARODNE SKUPŠTINE RS ( A KOJU JE ON UPRAVO PRIJE TOGA ZAHTIJEVAO I PREDLOŽIO SKUPŠTINI(PREKO VLADE) I "ISPAMETIO" SVE NAS SA PRIČOM O REFERENDUMU 100 PUTA!NEČUVENO!!!

Name

Vasilije

12.02.2016 11:39

Već smo do guše u najgušćem blau, ne znam možemo li još dublje biti, dodik nas sistemski uništava genocidom neslućenih razmjera. ašto prije iza rešetaka,bagru lopovsku,

ODGOVORITE
Name

Mila

12.02.2016 11:42

Pocelo je, samo Bosicu napred. Jedino sto je opasno za sve ljude to sto mu sudski vjestak Dade takav nalaz, moze sve da ubije I da ne odgovara. Na tome se nesto treba uraditi I tog vjestska medicinske strike privesti na poligrafe lazi. To nam je opasnije, is kriminala. Dobi Baja papir da je takav kakav je, tj vjestak mu Dade papir da je neuracunljiv, a vodi Relubliku Srpsku. Pa vidi Baja da ga zaobilazi medjunaridna zajednica, verovatno ih neko nasavjetova i da je predsednika RS bolestan, jer IMA papir. Dolijao Baja.

ODGOVORITE
Name

bl

12.02.2016 11:58

A ni vi se bas nesto posebno ne trudite da poboljsate situaciju. Cekate da vam sve padne sa neba.

ODGOVORITE
Name

birac

12.02.2016 11:59

Nek smijene dodika neka ode nista nece biti bolje sem pojedincima.Nije vlast kriva narod je kriv sto je doveo vlast i vidi da vlast nista ne radi a ne buni se.Kakav narod takva vlast.

ODGOVORITE
Name

re birac

12.02.2016 13:46

Bravisimo. ovaj je grozan ovi sto trebaju doci bojim se nista bolji. narode motku u ruke i dizi pametne a neeksponirane

Name

Crni

12.02.2016 12:03

Олош (Крајишник и Калинић)који је владао СДС- ом прије 10 година је сада са њим у екипи. Босић је нешто друго. А народ ко народ, какав народ таква власт.

ODGOVORITE
Name

cici

12.02.2016 12:08

"Ovakav napad na priču o mehanizmu koordinacije, ovakav smišljeni izljev laži govori da su jake snage da se ne napravi niti jedan korak naprijed, pa ni kakav je simbolički potez predaje aplikaciji EU", kazao je Bosić za N1. ČOVJEK REČE OVOM REČENICOM DA JE PODNOŠENJE ALIKACIJE EU ČISTA FARSA- za Bosića to je simbolički potez.

ODGOVORITE
Name

re cici

12.02.2016 12:35

Bravo, dobro si to uočio.

Name

Miki

12.02.2016 13:26

Ko ono bi po finansijskom izvještaju najbogatiji poslaanik u predstvaničkom domu BiH? Naravno da je farsa, sve je farsa, oni se u glavnom bave sa sobom i svojim foteljama... boli njih uvo. I ovo oko Pavlovića je farsa, kad se sve okonča biće da nije kriv, oslobodiće ga još će mu država morati platiti oštetu.

Name

BORAC

12.02.2016 12:11

SAMO NAPRED MLADENE,BAJU I NJEGOVE KUMOVE NA SUD,NAROD I BORCI CE IM SUDITI.

ODGOVORITE
Name

re BORAC

12.02.2016 12:16

Jbg borac sada bi ih na sud da im sudi narod i borci. De malo razmisli šta pišeš. Ako sudi sud nije problem. Ako sudi narod i borci onda je to druga vrsta priče.

Name

Sever

12.02.2016 12:23

AKO DODIK IMA PTVRDU DA JE NEURACUNLJIV, ZNACI DA JE TO SMISLJENO URADIO, AKO DODE DO NEKOG PROCESA NE MOZE MU NIKO NISTA JER JE NEURACUNLJIV.

ODGOVORITE
Name

Dejan X

12.02.2016 12:37

Prvo iz svoje stranke uhapsite pa tek onda pricajte o Dodiku. Najbolji Vam je primer za to gradnacelnik Bijeljine. Taj je uzeo sve, gori svi ovih.

ODGOVORITE
Name

djuka

12.02.2016 12:55

Svi ste vi nesposobni...

ODGOVORITE
Name

kiza

12.02.2016 13:53

Orilo a usput i gorilo. Velika krivica ovog stanja u Republici Srpskoj je i na opoziciji. Dodik je dno dna i najveci sljam srpskog naroda. Ali Bosicu mogli ste vlast promeniti na prethodnim izborima, ali niste hteli. Ovaj narod je jednostavno STOKA. Umesto da izadje na ulicu i smeni i vas i vlast i da kaze dosta je vise on cuti. Posledice ce biti katastrofalne, po mom misljenju novi rat, a vi ce te se zajedno sa Bajom povuci, uhvatiti se za ruke i zaigrati Kozaracko kolo negde van granica ove zemlje. Sram Vas bilo, i jedne i druge (nazalost ne znate sta ova rec znaci)

ODGOVORITE
Name

RE KIZA

12.02.2016 15:58

Mnogi smo zeljeli da SDS pobijedi i tako smo i glasali. Kiza problem je da oni koji rade u JP, opstinama itd (znaci najveca populacija radnika) su uglavnom pod ROBOVLASNICKOM rukom SNSD-a. Niko nije htio ne da glasa protiv Dodika i SNSD-a, vec protiv sebe. Jer znaju da u slucaju izgube na izborima, dolazi u pitanje i njihopv posao. I tako ce biti i narednim izborima.

Name

ПЕТАР

12.02.2016 14:46

Мислим да си се мало заиграо,предсједник не оставља Републику Српску, једини који оставља Републику Српску после следећих избора си ти.Народ Српске ће сваком по заслугама да додијели мјесто које ће да заузме у Историји.

ODGOVORITE
Name

МАТ(Р)ИЦА

12.02.2016 16:10

Можете вољети или невољети овог Босића, можете му тражити мане, бројати крвна зрнца...можете све. Али не можете му одузети квалификацију досљедног и поштеног политичара који годинама свира у исте таламбасе. Учтив и одмјерен - технократа, полиглота, политичар са даром... Уосталом, није обавезно вољети политичаре, али неке од њих иако не волимо (често без разлога)...ипак их цијенимо. Због поштења и истинског рада за општу ствар, Босић ће бити увијек трн у оку Баје и компаније. Баш као и Чавић. Зато су према њима двојици и Иванићу увијек упућене отровне стрелице из табора криминализоване Додикове врхушке. Капа доље Босићу, немој одустати него заиграј на карту јединства са двојицом горепоменутих и српски народ ће вам бити захвалан!!!

ODGOVORITE