Американци и Арапи желе нови свјетски рат?

Руски премијер Дмитри Медведев упозорио је да би избио нови светски рат уколико би се арапске снаге укључиле у конфликт у Сирији.

Свијет 11.02.2016 | 21:00
Американци и Арапи желе нови свјетски рат?

Он је у Минхену истакао да би такав сценарио требало спречити свим силама и усресредити се на разговоре о примирју.

“Американци, као и наши арапски партнери морају добро да размисле о овоме, да ли они желе перманентни рат? Да ли стварно мисле да могу да победе у овом рату на брзину?“, навео је Медведев за немачки лист Ханделсблат бизнис дејли.

Према његовим речима, неопходно је да све стране буду приморане да седну за преговарачки сто, уместо што “распирују варнице новог светског рата“.

Министри спољних послова 17 земаља чланица Контакт групе за Сирију окупили су се у Минхену у настојању да покрену сиријски мировни процес, а домаћини састанка су амерички државни секретар Џон Кери и руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Русија је предложила примирје од 1. марта или Вашингтон сматра да ће то Москви и сиријској влади дати још три недеље да униште умерене побуњеничке групе и САД су зато узвратиле предлогом да примирје одмах ступи на снагу.

Дипломатски напори да се заустави грађански рат у Сирији налазе се на раскршћу, изјавио је шеф немачке дипломатије Франк-Валтер Штајнмајер.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Аргус

11.02.2016 20:14

Осилило се цовјецанство, дегенеризам и бандитизам влада у људима, вецина мисли да све мозе, зато и долази до овога, и зато це и тај дан доци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јој

11.02.2016 20:18

И једни и други а и ови трећи(Руси) су као добри и свима желе мир,бољу будућност...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лл

11.02.2016 20:37

Почели протести у Русији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изем ти политику

11.02.2016 21:34

Толико демократије и орузја у свету а ИД никако да се усмери у пакао.Несто ту смрди.Несто мноооого смрди. Да се цовек запита.Коме одговара продузетак рата у Сирији?Избеглице из скоро свих одредјених сиромасних дрзава, под изговором рат у Сирији, свакодневно стизу у Европу.Да ли је то слуцајно?

ОДГОВОРИТЕ