Amerikanci i Arapi žele novi svjetski rat?

Ruski premijer Dmitri Medvedev upozorio je da bi izbio novi svetski rat ukoliko bi se arapske snage uključile u konflikt u Siriji.

Svijet 11.02.2016 | 21:00
Amerikanci i Arapi žele novi svjetski rat?

On je u Minhenu istakao da bi takav scenario trebalo sprečiti svim silama i usresrediti se na razgovore o primirju.

“Amerikanci, kao i naši arapski partneri moraju dobro da razmisle o ovome, da li oni žele permanentni rat? Da li stvarno misle da mogu da pobede u ovom ratu na brzinu?“, naveo je Medvedev za nemački list Handelsblat biznis dejli.

Prema njegovim rečima, neophodno je da sve strane budu primorane da sednu za pregovarački sto, umesto što “raspiruju varnice novog svetskog rata“.

Ministri spoljnih poslova 17 zemalja članica Kontakt grupe za Siriju okupili su se u Minhenu u nastojanju da pokrenu sirijski mirovni proces, a domaćini sastanka su američki državni sekretar Džon Keri i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Rusija je predložila primirje od 1. marta ili Vašington smatra da će to Moskvi i sirijskoj vladi dati još tri nedelje da unište umerene pobunjeničke grupe i SAD su zato uzvratile predlogom da primirje odmah stupi na snagu.

Diplomatski napori da se zaustavi građanski rat u Siriji nalaze se na raskršću, izjavio je šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer.

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Argus

11.02.2016 20:14

Osililo se covjecanstvo, degenerizam i banditizam vlada u ljudima, vecina misli da sve moze, zato i dolazi do ovoga, i zato ce i taj dan doci.

ODGOVORITE
Name

joj

11.02.2016 20:18

I jedni i drugi a i ovi treći(Rusi) su kao dobri i svima žele mir,bolju budućnost...

ODGOVORITE
Name

ll

11.02.2016 20:37

Počeli protesti u Rusiji...

ODGOVORITE
Name

Izem ti politiku

11.02.2016 21:34

Toliko demokratije i oruzja u svetu a ID nikako da se usmeri u pakao.Nesto tu smrdi.Nesto mnoooogo smrdi. Da se covek zapita.Kome odgovara produzetak rata u Siriji?Izbeglice iz skoro svih odredjenih siromasnih drzava, pod izgovorom rat u Siriji, svakodnevno stizu u Evropu.Da li je to slucajno?

ODGOVORITE