Видео - Лајовић: Памтићу ово до краја живота!

Српски тенисер Душан Лајовић био је одушевљан пласманом у четвртфинале турнира у Буенос Ајресу.

Тенис 11.02.2016 | 20:20
Видео - Лајовић: Памтићу ово до краја живота!

Душан Лајовић истиче да му је тријумф над Џоном Изнером на турниру у Буенос Аиресу један од највећих у каријери.

Душан Лајовић је у осмини финала турнира у Буенос Аиресу савладао 12. играча света Џона Изнера у три сета - 7:6 (12:10), 4:6, 7:6 (8:6) и изборио пласман у четвртфинале.

Он је први пут у каријери победио Американца снажног сервиса.

"Ово је заиста посебан дан у мојој каријери који ћу памтити заувек. Пре годину дана играо сам са њим у четвртфиналу турнира у Ници и било ми је тешко да му чак и узвратим ударац. Овога пута сам много боље почео и одиграо веома добре важне поене", рекао је Лајовић.

Српски тенисер водио је жестоку битку готово два и по сата, из које је изашао као победник.

"Уморан сам, али без обзира на то осећам се сјајно. Нарочито ми је драго што сам последњи сет добио у тај-брејку. Могао бих да се навикнем на ово", кроз осмех је прокоментарисао 79. играч света.

Лајовића у борби за прво АТП полуфинале у каријери очекује још један тежак испит - дуел против 19. на свету Доминика Тима из Аустрије.

"Биће то веома тежак меч против једног од најмлађих играча из топ 20. Он веома снажно удара, игра добро, понекад наступамо у дублу, а и претходних дана смо тренирали заједно, тако да знам шта могу да очекујем у том мечу. Добро се познајемо а ја се надам да ћу пружити још једну одличну партију и да могу да се надам проласку у полуфинале", додао је Дуци.

Лајовић и три године млађи Тим су само једном одмеравали снаге у каријери - прошле године на турниру у Умагу, али је српски тенисер предао тај дуел после једног одиграног сета.

 

Коментари / 0

Оставите коментар