Video - Lajović: Pamtiću ovo do kraja života!

Srpski teniser Dušan Lajović bio je oduševljan plasmanom u četvrtfinale turnira u Buenos Ajresu.

Tenis 11.02.2016 | 20:20
Video - Lajović: Pamtiću ovo do kraja života!

Dušan Lajović ističe da mu je trijumf nad Džonom Iznerom na turniru u Buenos Airesu jedan od najvećih u karijeri.

Dušan Lajović je u osmini finala turnira u Buenos Airesu savladao 12. igrača sveta Džona Iznera u tri seta - 7:6 (12:10), 4:6, 7:6 (8:6) i izborio plasman u četvrtfinale.

On je prvi put u karijeri pobedio Amerikanca snažnog servisa.

"Ovo je zaista poseban dan u mojoj karijeri koji ću pamtiti zauvek. Pre godinu dana igrao sam sa njim u četvrtfinalu turnira u Nici i bilo mi je teško da mu čak i uzvratim udarac. Ovoga puta sam mnogo bolje počeo i odigrao veoma dobre važne poene", rekao je Lajović.

Srpski teniser vodio je žestoku bitku gotovo dva i po sata, iz koje je izašao kao pobednik.

"Umoran sam, ali bez obzira na to osećam se sjajno. Naročito mi je drago što sam poslednji set dobio u taj-brejku. Mogao bih da se naviknem na ovo", kroz osmeh je prokomentarisao 79. igrač sveta.

Lajovića u borbi za prvo ATP polufinale u karijeri očekuje još jedan težak ispit - duel protiv 19. na svetu Dominika Tima iz Austrije.

"Biće to veoma težak meč protiv jednog od najmlađih igrača iz top 20. On veoma snažno udara, igra dobro, ponekad nastupamo u dublu, a i prethodnih dana smo trenirali zajedno, tako da znam šta mogu da očekujem u tom meču. Dobro se poznajemo a ja se nadam da ću pružiti još jednu odličnu partiju i da mogu da se nadam prolasku u polufinale", dodao je Duci.

Lajović i tri godine mlađi Tim su samo jednom odmeravali snage u karijeri - prošle godine na turniru u Umagu, ali je srpski teniser predao taj duel posle jednog odigranog seta.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar