Лоренцо: Јамаха више жели да Роси побједи!

Актуелни шампион краљевске класе Мото ГП шампионата Хорхе Лоренцо верује да је нормално то што у Јамахи више желе да Валентино Роси побеђује него он.

Остали спортови 14.02.2016 | 10:20
Лоренцо: Јамаха више жели да Роси побједи!

Лоренцо и Роси су прошле године до последње трке водили борбу за титулу, а Шпанац ју је решио у своју корист за пет бодова.

Тај дуел је поделио гаражу јапанског тима, али Лоренцо истиче да није тајна да је Роси популарнији и омиљенији унутар Јамахе.

“Никад нисам бринуо око тога што медији више воле Росија и што је увек око њега више фотографа. Чак ми је нормално то што би Јамаха више волела да он побеђује због његове популарности и тога што је продао више мотора. Никад нисам стављао вето на Валентина или неког другог тимског колегу, чак ни када сам имао шансу да то урадим. Свестан сам Росијеве важности за бренд, како на стази, тако и ван ње. За мене је најважније да имамо исте услове јер верујем у своје способности и знам да ћу унутар тих правила имати добар резултат. С друге стране, компанија ме је одувек максимално подржавала”, истакао је Лоренцо.

Роси је прошле сезоне водио у генералном пласману све до последње трке у Валенсији, али га је казна коју је добио због инцидента са Марком Маркесом у Малезији коштала шансе да освоји десету титулу.

“Истина је да је одређен део тима имао чудан осећај, другачије би било да се само један возач Јамахе борио за титулу. Због те контроверзе су поједини односи захладнели, али мислим да је то последица свега што се десило у Сепангу”, нагласио је Лоренцо.

Лоренцо је у последње време повезиван са преласком у Дукати, али он истиче да му је сан да се повуче као возач Јамахе.

“Чак и током најтежих времена, рекао сам да ми је сан да се повучем у Јамахи. И не само то, после титуле мислим да је могуће да постанем најуспешнији возач тима, то ми је сан. Тим ми је главни приоритет, важно је да цене оно што им пружам. После Валентинове последње титуле 2009. године, ја сам једини возач Јамахе који је био шампион”, рекао је Лоренцо.

Овогодишњи Мото ГП шампионат стартује Великом наградом Катара 20. марта.

Коментари / 0

Оставите коментар