Будућност тражи: Не Звезда у ЕЛ, него шампион АБА лиге!

У Подгорици су за доделу лиценце лиги, а не тимовима појединачно.

Кошарка 11.02.2016 | 18:20
Будућност тражи: Не Звезда у ЕЛ, него шампион АБА лиге!

Према јучерашњим наговештајима листа Мундо Депортиво, АБА лига би ове сезоне могла да има секундарни значај када је у питању пласман овдашњих клубова у Евролигу.

Последња информација са Пиринејског полуострва открива да ће руководство најјачег такмичења наредних недеља доделити позивнице за преостала четири места и да ће тако дефинисати списак учесника у првој сезони реформисаног такмичења.

Према објавама тамошњих медија, Будућност није конкурент за неку од позивница, већ је то Црвена звезда Телеком, што очекивано изазива незадовољство у Подгорици.

"Као председник Будућности могу да кажем да нама не одговара да 'А' лиценцу добије неки од тимова из бивше Југославије, него желимо да лиценцу добије АБА лига. Тако бисмо имали шансу да, уколико будемо шампиони, уђемо у Евролигу", рекао је Бокан за Дневне новине.

Будућност ће ове сезоне дочекати плеј-оф на првој позицији, са само два доживљена пораза - од Звезде и Партизана у хали Пионир.

Бокан, који је и председник регионалне лиге, најавио је да ће проходност у Евролигу и европска такмичења бити предмет разговора на предстојећој Скупштини АБА лиге ј.т.д, заказаној за следећу недељу.

"На Скупштини ћемо донети одлуку. Морамо бити мудри, паметни и не смемо доносити исхитрене одлуке. Не верујем да ће (Евро)лига бити у потпуности затворена. Али, уколико се то деси, она неће опстати дуго, неће имати будућност и то ће бити шанса за ФИБА. Национални шампионати губе смисао. Нико још не зна како ће се све завршити, али оно што се зна да ће Евролига бити најозбиљније такмичење у историји кошарке", подвукао је Бокан.

Коментари / 0

Оставите коментар