Budućnost traži: Ne Zvezda u EL, nego šampion ABA lige!

U Podgorici su za dodelu licence ligi, a ne timovima pojedinačno.

Košarka 11.02.2016 | 18:20
Budućnost traži: Ne Zvezda u EL, nego šampion ABA lige!

Prema jučerašnjim nagoveštajima lista Mundo Deportivo, ABA liga bi ove sezone mogla da ima sekundarni značaj kada je u pitanju plasman ovdašnjih klubova u Evroligu.

Poslednja informacija sa Pirinejskog poluostrva otkriva da će rukovodstvo najjačeg takmičenja narednih nedelja dodeliti pozivnice za preostala četiri mesta i da će tako definisati spisak učesnika u prvoj sezoni reformisanog takmičenja.

Prema objavama tamošnjih medija, Budućnost nije konkurent za neku od pozivnica, već je to Crvena zvezda Telekom, što očekivano izaziva nezadovoljstvo u Podgorici.

"Kao predsednik Budućnosti mogu da kažem da nama ne odgovara da 'A' licencu dobije neki od timova iz bivše Jugoslavije, nego želimo da licencu dobije ABA liga. Tako bismo imali šansu da, ukoliko budemo šampioni, uđemo u Evroligu", rekao je Bokan za Dnevne novine.

Budućnost će ove sezone dočekati plej-of na prvoj poziciji, sa samo dva doživljena poraza - od Zvezde i Partizana u hali Pionir.

Bokan, koji je i predsednik regionalne lige, najavio je da će prohodnost u Evroligu i evropska takmičenja biti predmet razgovora na predstojećoj Skupštini ABA lige j.t.d, zakazanoj za sledeću nedelju.

"Na Skupštini ćemo doneti odluku. Moramo biti mudri, pametni i ne smemo donositi ishitrene odluke. Ne verujem da će (Evro)liga biti u potpunosti zatvorena. Ali, ukoliko se to desi, ona neće opstati dugo, neće imati budućnost i to će biti šansa za FIBA. Nacionalni šampionati gube smisao. Niko još ne zna kako će se sve završiti, ali ono što se zna da će Evroliga biti najozbiljnije takmičenje u istoriji košarke", podvukao je Bokan.

Komentari / 0

Ostavite komentar