Радоњић: Звезда - Цедевита, више од игре!

"Тачно је да су славили против нас ове сезоне у Пиониру, али сигуран сам да нису осетили амбијент какав та хала може да пружи", поручио је тренер Звезде.

Кошарка 11.02.2016 | 15:40
Радоњић: Звезда - Цедевита, више од игре!

У претходна два међусобна меча ове сезоне, Цедевита је победила Црвену звезду Телеком - и у Загребу и у Београду.

Предстојећи дуел шампиона и вицешампиона АБА лиге биће њихов први евролигашки окршај, који ће са собом носити велики значај, али и пажњу јавности. По свему судећи, та два тима ове сезоне играће и у полуфиналу регионалног такмичења, што даје посебну, додатну тежину њиховом сутрашњем окршају у "Пиониру" (20.00 часова).

"Пре свега, морамо бити свесни да су нас два пута савладали. И то говори о неопходној озбиљнијости да их први пут савладамо ове сезоне. Показали су квалитет у оба меча против нас. Имају пуно разлога да граде свој оптимизам. Верујем да можемо да одговоримо на то и да дођемо до победе. Верујем да ће осетити мало другачију атмосферу него 4. јануара", најавио је утакмицу тренер Звезде Дејан Радоњић на конференцији.

"С обзиром на извесно стање на табели АБА лиге, сутрашњи меч је више од игре. А ми желимо да пред нашим навијачима дођемо до нових бодова. Тачно је да су већ славили у Пиониру, али сам сигуран да нису осетили прави амбијент Пионира. Још сигурнији сам да ћемо на импулсу амбијента какав ће сутра бити дати све од себе да победимо", додао је он.

Упитан за здравствено стање екипе, шеф струке црвено-белих оставио је неколико недоумица.

"Имамо одређених проблема. Морамо сачекати сутра, да видимо каква је ситуација. Да видимо да ли ћемо моћи да рачунамо на све. Не бих о именима".

Коментаришући појединачну снагу Цедевите, Радоњић је истакао да ће бити потребно да његов тим колективно заустави противника, а не појединачно.

"Чињеница је да имају добар тим, на свим позицијама добре играче. Пилепић је у сјајној форми. То је тим који заслужује квалитетан начин игре у фази одбране, на свим позицијама. Заустављање једног играча сигурно неће значити нашу победу".

"Билан се изградио у једног од најбољих европских центара, Пулен игра најбољу сезону каријере, Вокер наставља добро у Европи, за Вокера се сматрало да неће бити довољно добар, али је супротно показао. Ту су Гордић, Пилепић, уз млађе Жганеца, Апаровића, можда сутра и Бабића, јако талентованог Мусу. Тим заслужује приступ који мора бити много бољи него 4. Јануара. Потребна је много квалитетнија игра, у оба правца, у дугом интервалу, у оба правца, са великом одговорношћу, да кроз такав квалитет дођемо до победе", подвукао је Радоњић.

Карте за утакмицу су распродате и јасно је да ће Звезда поново имати бучну и енергичну подршку са трибина. На крилима својих навијача, ове сезоне је у "Пиониру" побеђивала Реал, Химки, Бајерн, Уникаху и Локомотиву Кубањ.

У Звезди тренутно не праве калкулације још колико ће им победа бити потребно за пласман у Топ 8.

"Размишљамо како да дођемо до бодова у следећим утакмицама. Ствари се мењају из дана у дан. ПАО се толико појачава да постаје јасно да су противници све јачи и јачи. И ми ћемо се понашати како смо радили од старта да радимо све да прво сутра дођемо до бодова, а да онда размишљамо од кола до кола. Да ли ће још четири победе бити довољне или недовољне - мислим да је то више ствар спортске прогнозе него озбиљних кошаркашких анализа", објаснио је Радоњић, који ће конкретније информације о саставу екипе имати у среду, на вечерњем тренингу.

За сада, дефинитивно је само то да Лука Митровић неће бити део тима, јер се и враћа "из повреде". Када га у Звезди очекују на терену?

"Планираним темпом се опоравља. Рекао сам да ће моћи да се каже нешто конкретније, али очекујем да га до краја месеца видимо на кошаркашком тренингу. Ако буде тако - бићемо јако задовољни. Ако се тај рок продужи - биће то само превентивно", подвукао је Радоњић.

Коментари / 0

Оставите коментар