Radonjić: Zvezda - Cedevita, više od igre!

"Tačno je da su slavili protiv nas ove sezone u Pioniru, ali siguran sam da nisu osetili ambijent kakav ta hala može da pruži", poručio je trener Zvezde.

Košarka 11.02.2016 | 15:40
Radonjić: Zvezda - Cedevita, više od igre!

U prethodna dva međusobna meča ove sezone, Cedevita je pobedila Crvenu zvezdu Telekom - i u Zagrebu i u Beogradu.

Predstojeći duel šampiona i vicešampiona ABA lige biće njihov prvi evroligaški okršaj, koji će sa sobom nositi veliki značaj, ali i pažnju javnosti. Po svemu sudeći, ta dva tima ove sezone igraće i u polufinalu regionalnog takmičenja, što daje posebnu, dodatnu težinu njihovom sutrašnjem okršaju u "Pioniru" (20.00 časova).

"Pre svega, moramo biti svesni da su nas dva puta savladali. I to govori o neophodnoj ozbiljnijosti da ih prvi put savladamo ove sezone. Pokazali su kvalitet u oba meča protiv nas. Imaju puno razloga da grade svoj optimizam. Verujem da možemo da odgovorimo na to i da dođemo do pobede. Verujem da će osetiti malo drugačiju atmosferu nego 4. januara", najavio je utakmicu trener Zvezde Dejan Radonjić na konferenciji.

"S obzirom na izvesno stanje na tabeli ABA lige, sutrašnji meč je više od igre. A mi želimo da pred našim navijačima dođemo do novih bodova. Tačno je da su već slavili u Pioniru, ali sam siguran da nisu osetili pravi ambijent Pionira. Još sigurniji sam da ćemo na impulsu ambijenta kakav će sutra biti dati sve od sebe da pobedimo", dodao je on.

Upitan za zdravstveno stanje ekipe, šef struke crveno-belih ostavio je nekoliko nedoumica.

"Imamo određenih problema. Moramo sačekati sutra, da vidimo kakva je situacija. Da vidimo da li ćemo moći da računamo na sve. Ne bih o imenima".

Komentarišući pojedinačnu snagu Cedevite, Radonjić je istakao da će biti potrebno da njegov tim kolektivno zaustavi protivnika, a ne pojedinačno.

"Činjenica je da imaju dobar tim, na svim pozicijama dobre igrače. Pilepić je u sjajnoj formi. To je tim koji zaslužuje kvalitetan način igre u fazi odbrane, na svim pozicijama. Zaustavljanje jednog igrača sigurno neće značiti našu pobedu".

"Bilan se izgradio u jednog od najboljih evropskih centara, Pulen igra najbolju sezonu karijere, Voker nastavlja dobro u Evropi, za Vokera se smatralo da neće biti dovoljno dobar, ali je suprotno pokazao. Tu su Gordić, Pilepić, uz mlađe Žganeca, Aparovića, možda sutra i Babića, jako talentovanog Musu. Tim zaslužuje pristup koji mora biti mnogo bolji nego 4. Januara. Potrebna je mnogo kvalitetnija igra, u oba pravca, u dugom intervalu, u oba pravca, sa velikom odgovornošću, da kroz takav kvalitet dođemo do pobede", podvukao je Radonjić.

Karte za utakmicu su rasprodate i jasno je da će Zvezda ponovo imati bučnu i energičnu podršku sa tribina. Na krilima svojih navijača, ove sezone je u "Pioniru" pobeđivala Real, Himki, Bajern, Unikahu i Lokomotivu Kubanj.

U Zvezdi trenutno ne prave kalkulacije još koliko će im pobeda biti potrebno za plasman u Top 8.

"Razmišljamo kako da dođemo do bodova u sledećim utakmicama. Stvari se menjaju iz dana u dan. PAO se toliko pojačava da postaje jasno da su protivnici sve jači i jači. I mi ćemo se ponašati kako smo radili od starta da radimo sve da prvo sutra dođemo do bodova, a da onda razmišljamo od kola do kola. Da li će još četiri pobede biti dovoljne ili nedovoljne - mislim da je to više stvar sportske prognoze nego ozbiljnih košarkaških analiza", objasnio je Radonjić, koji će konkretnije informacije o sastavu ekipe imati u sredu, na večernjem treningu.

Za sada, definitivno je samo to da Luka Mitrović neće biti deo tima, jer se i vraća "iz povrede". Kada ga u Zvezdi očekuju na terenu?

"Planiranim tempom se oporavlja. Rekao sam da će moći da se kaže nešto konkretnije, ali očekujem da ga do kraja meseca vidimo na košarkaškom treningu. Ako bude tako - bićemo jako zadovoljni. Ako se taj rok produži - biće to samo preventivno", podvukao je Radonjić.

Komentari / 0

Ostavite komentar