Званично: Хала спортова "Ранко Жеравица"!

Хала спортова од среде званично носи име једног од утемељивача модерне европске кошарке.

Кошарка 10.02.2016 | 22:20
Званично: Хала спортова "Ранко Жеравица"!

У знак сећања на славног Ранка Жеравицу, београдска дворана код Фонтане убудуће ће се звати његовим именом.

На месту где је освајач првог светског злата југо-кошарке седамдесетих година постављао основ трофејног Партизана, у среду је откривена спомен плоча у његову част.

Тим чином, кошаркашки храм Новог Београда и званично је назван по члану ФИБА Куће славних, преминулом прошле јесени.


Иницијатива Кошаркашког савеза Србије, коју је подржао и председник општине Нови Београд Александар Шапић, реализована је данас у подне, у присуству Жеравичине супруге Заге, његових бивших играча, као што су Зоран Мока Славнић, Дражен Далипагић, Ратко Радовановић, Жарко Варајић, Срећко Јарић, Жарко Зечевић, као и тренера Божидара Маљковића, Братислава Бате Ђорђевића, Владе Ђуровића, Владислава Лучича...

На Новом Београду су били и председник КСС Драган Ђилас, потпредседник Дејан Томачевић, представници Звезде и Партизана Небојша Човић, Мирослав Берић, Млађан Шилобад, Давор Ристовић, као и бројни гости, новинари и Жеравичини пријатељи...

"Хвала Шапићу и члановима Скупштине општине Нови Београд... Припадам генерацији која је играла деведесетих кад није било популарно бити Србин, али смо ипак увек наилазили на добар пријем због оваквих људи као што је био чика Ранко", рекао је Дејан Томашевић.

Александар Шапић апеловао је да ускоро овакве акције буду покренуте широм Србије.

"Ово је најмање што смо могли да урадимо. Ако неће бивши спортиста да реагује, не знам ко ће. Позивам све локалне самоуправе у нашој земљи да размисле о сличним акцијама. Имамо много великих спортских имена да сви спортски објекти у Србији понесу имена заслузних у спорту. Невезано за то како се сад зову, могу само да се придодају. Било би јако лепо да ускоро сви спортски објекти носе имена наших спортских радника", поручио је Шапић.

Коментари / 0

Оставите коментар