Zvanično: Hala sportova "Ranko Žeravica"!

Hala sportova od srede zvanično nosi ime jednog od utemeljivača moderne evropske košarke.

Košarka 10.02.2016 | 22:20
Zvanično: Hala sportova "Ranko Žeravica"!

U znak sećanja na slavnog Ranka Žeravicu, beogradska dvorana kod Fontane ubuduće će se zvati njegovim imenom.

Na mestu gde je osvajač prvog svetskog zlata jugo-košarke sedamdesetih godina postavljao osnov trofejnog Partizana, u sredu je otkrivena spomen ploča u njegovu čast.

Tim činom, košarkaški hram Novog Beograda i zvanično je nazvan po članu FIBA Kuće slavnih, preminulom prošle jeseni.


Inicijativa Košarkaškog saveza Srbije, koju je podržao i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, realizovana je danas u podne, u prisustvu Žeravičine supruge Zage, njegovih bivših igrača, kao što su Zoran Moka Slavnić, Dražen Dalipagić, Ratko Radovanović, Žarko Varajić, Srećko Jarić, Žarko Zečević, kao i trenera Božidara Maljkovića, Bratislava Bate Đorđevića, Vlade Đurovića, Vladislava Lučiča...

Na Novom Beogradu su bili i predsednik KSS Dragan Đilas, potpredsednik Dejan Tomačević, predstavnici Zvezde i Partizana Nebojša Čović, Miroslav Berić, Mlađan Šilobad, Davor Ristović, kao i brojni gosti, novinari i Žeravičini prijatelji...

"Hvala Šapiću i članovima Skupštine opštine Novi Beograd... Pripadam generaciji koja je igrala devedesetih kad nije bilo popularno biti Srbin, ali smo ipak uvek nailazili na dobar prijem zbog ovakvih ljudi kao što je bio čika Ranko", rekao je Dejan Tomašević.

Aleksandar Šapić apelovao je da uskoro ovakve akcije budu pokrenute širom Srbije.

"Ovo je najmanje što smo mogli da uradimo. Ako neće bivši sportista da reaguje, ne znam ko će. Pozivam sve lokalne samouprave u našoj zemlji da razmisle o sličnim akcijama. Imamo mnogo velikih sportskih imena da svi sportski objekti u Srbiji ponesu imena zasluznih u sportu. Nevezano za to kako se sad zovu, mogu samo da se pridodaju. Bilo bi jako lepo da uskoro svi sportski objekti nose imena naših sportskih radnika", poručio je Šapić.

Komentari / 0

Ostavite komentar