Пет кандидата за ректора у Бањалуци

На конкурс за избор ректора Универзитета у Бањалуци пријавило се пет редовних професора овог универзитета, пријаве су благовремене и потпуне и упућују се Сенату на даље поступање, речено је Срни на Универзитету.

Република Српска 10.02.2016 | 14:26
Пет кандидата за ректора у Бањалуци

Пријаве су предали професори Васо Бојанић, Рајко Гњато, Новак Кондић, Милан Матаруга и Витомир Поповић.

Сенат Универзитета у Бањалуци расписао је 28. јануара конкурс за избор ректора Универзитета, а рок за подношење пријава био је десет дана од објављивања конкурса.

Ректор се бира на период од четири године, а осим општих услова које кандидати морају испунити, кандидати морају бити у звању редовног професора, те запослени у пуном радном времену на Универзитету у Бањалуци, изузев редовног професора из клиничких грана медицине и стоматологије који имају закључене уговоре о раду са Универзитетом и са здравственом установом која је наставна база Универзитета.

Сенат Универзитета у Бањалуци именовао је и Комисију за провођење поступка избора, у којој су професор Економског факултета Гордана Ченић-Јотановић, генерални секретар Универзитета Ђорђе Маркез и студент Неђо Малешевић.

Актуелном ректору Универзитета у Бањалуци Станку Станићу мандат истиче у мају ове године, а с обзиром да је ову фукцију обављао у два мандата, више се не може кандидовати на ту функцију.

Према Статуту Универзитета, за ректора ће бити изабран кандидат који добије натполовичну већину од укупног броја чланова Сената који се изјашњавају тајним гласањем.

Ректор се бира на период од четири године са могућношћу једног реизбора.

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

нн

10.02.2016 13:30

Мали број кандидата се пријавио на конкурс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

10.02.2016 13:34

Универзитет у Бањалуци не вриједи више пет пара. Шта они могу неког научити? Ништа. Заостају бар 30 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

10.02.2016 13:54

Вито побједи

ОДГОВОРИТЕ
Name

антицрвени

10.02.2016 14:21

Ректора именује Додик јер су та три цлана комисије цланови његове криминалне партије. ЗАЛОСНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

универзитет ха ха ха

10.02.2016 14:54

На том је универзитету све намјештено. Кадрови све с дна каце, маме, тате, синови, ћерке, рођаци, днс-овци, неписмено их је пола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

професорица

10.02.2016 14:59

Академик Поповић је фаборит и будући предсједник. Мислим да ће наш Вито убрзо добити 2 значајне функције, ректорску и предсједничку у странци.Да коначно заведемо реда, направимо реформе и назовемо ствари правим именом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

10.02.2016 16:04

О Амице, па ти се јављаш. И ти ћеш напредовати,чујем.

Name

ре квази професорица

10.02.2016 16:06

академик Поповиц је заврсио факултет на Радницком Универзитету у 40-ој години, ако це нам он заводити ред својим сировина понасањем, онд смо стварно пали на дно, а та "Академија" је на нивоу сеоске биртије у којој се лоце брља и једу цварци ако је познато да предсједник исте није ни заврсио факултет, фалсификовао биографију, и ако је ова удбаска сировина њен цлан, који након два мандата декана на Правном факултету висе не мозе бити деспот на истом, а из сељацке потребе да нецим управља и наредјује сиканирајуци одрасле људе се сад пријавио за ректора. Земљо отвори се и прогутај нас све!

Name

рере јвази професорица

10.02.2016 17:59

О животе, о судбино, па зар да академика критикује човјек који реченицу почиње са малим словом и у њу стрпа 94 ријечи и много грешака. Ово је страшно.Покриј се преко главе и тако проведи најмање три дана и четири ноћи.

Name

реп

10.02.2016 21:06

Мозда је и ре квази професорица неписмена,али је све тацно и истина сто је рекла!

ОДГОВОРИТЕ