Pet kandidata za rektora u Banjaluci

Na konkurs za izbor rektora Univerziteta u Banjaluci prijavilo se pet redovnih profesora ovog univerziteta, prijave su blagovremene i potpune i upućuju se Senatu na dalje postupanje, rečeno je Srni na Univerzitetu.

Republika Srpska 10.02.2016 | 14:26
Pet kandidata za rektora u Banjaluci

Prijave su predali profesori Vaso Bojanić, Rajko Gnjato, Novak Kondić, Milan Mataruga i Vitomir Popović.

Senat Univerziteta u Banjaluci raspisao je 28. januara konkurs za izbor rektora Univerziteta, a rok za podnošenje prijava bio je deset dana od objavljivanja konkursa.

Rektor se bira na period od četiri godine, a osim opštih uslova koje kandidati moraju ispuniti, kandidati moraju biti u zvanju redovnog profesora, te zaposleni u punom radnom vremenu na Univerzitetu u Banjaluci, izuzev redovnog profesora iz kliničkih grana medicine i stomatologije koji imaju zaključene ugovore o radu sa Univerzitetom i sa zdravstvenom ustanovom koja je nastavna baza Univerziteta.

Senat Univerziteta u Banjaluci imenovao je i Komisiju za provođenje postupka izbora, u kojoj su profesor Ekonomskog fakulteta Gordana Čenić-Jotanović, generalni sekretar Univerziteta Đorđe Markez i student Neđo Malešević.

Aktuelnom rektoru Univerziteta u Banjaluci Stanku Staniću mandat ističe u maju ove godine, a s obzirom da je ovu fukciju obavljao u dva mandata, više se ne može kandidovati na tu funkciju.

Prema Statutu Univerziteta, za rektora će biti izabran kandidat koji dobije natpolovičnu većinu od ukupnog broja članova Senata koji se izjašnjavaju tajnim glasanjem.

Rektor se bira na period od četiri godine sa mogućnošću jednog reizbora.

 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

nn

10.02.2016 13:30

Mali broj kandidata se prijavio na konkurs.

ODGOVORITE
Name

Hm

10.02.2016 13:34

Univerzitet u Banjaluci ne vrijedi više pet para. Šta oni mogu nekog naučiti? Ništa. Zaostaju bar 30 godina.

ODGOVORITE
Name

Jovo

10.02.2016 13:54

Vito pobjedi

ODGOVORITE
Name

anticrveni

10.02.2016 14:21

Rektora imenuje Dodik jer su ta tri clana komisije clanovi njegove kriminalne partije. ZALOSNO

ODGOVORITE
Name

univerzitet ha ha ha

10.02.2016 14:54

Na tom je univerzitetu sve namješteno. Kadrovi sve s dna kace, mame, tate, sinovi, ćerke, rođaci, dns-ovci, nepismeno ih je pola.

ODGOVORITE
Name

profesorica

10.02.2016 14:59

Akademik Popović je faborit i budući predsjednik. Mislim da će naš Vito ubrzo dobiti 2 značajne funkcije, rektorsku i predsjedničku u stranci.Da konačno zavedemo reda, napravimo reforme i nazovemo stvari pravim imenom.

ODGOVORITE
Name

MK

10.02.2016 16:04

O Amice, pa ti se javljaš. I ti ćeš napredovati,čujem.

Name

re kvazi profesorica

10.02.2016 16:06

akademik Popovic je zavrsio fakultet na Radnickom Univerzitetu u 40-oj godini, ako ce nam on zavoditi red svojim sirovina ponasanjem, ond smo stvarno pali na dno, a ta "Akademija" je na nivou seoske birtije u kojoj se loce brlja i jedu cvarci ako je poznato da predsjednik iste nije ni zavrsio fakultet, falsifikovao biografiju, i ako je ova udbaska sirovina njen clan, koji nakon dva mandata dekana na Pravnom fakultetu vise ne moze biti despot na istom, a iz seljacke potrebe da necim upravlja i naredjuje sikanirajuci odrasle ljude se sad prijavio za rektora. Zemljo otvori se i progutaj nas sve!

Name

rere jvazi profesorica

10.02.2016 17:59

O živote, o sudbino, pa zar da akademika kritikuje čovjek koji rečenicu počinje sa malim slovom i u nju strpa 94 riječi i mnogo grešaka. Ovo je strašno.Pokrij se preko glave i tako provedi najmanje tri dana i četiri noći.

Name

rep

10.02.2016 21:06

Mozda je i re kvazi profesorica nepismena,ali je sve tacno i istina sto je rekla!

ODGOVORITE