Поклања имање за спашавање живота

Има ли решења за "црну тачку" на путу Чачак - Краљево, у месту заблаће. Олга Војиновић бесплатно уступа земљу, само да се заустави погибељ.

 

Србија 10.02.2016 | 09:05
Поклања имање за спашавање живота

Кривина на Војиновића брду у Заблаћу, на путу између Чачка и Краљева, коју називају и уклетом, пре неколико дана је однела један живот. У директном судару је погинуо један младић, а још седморо је повређено...

Мештани чији се домови налазе уз овај друм кажу да се сваког другог дана овде дешавају удеси, или слетање аутомобила са коловоза, па је породица Војиновић граду понудила своје имање да кривину исправи и заувек елиминише "црну тачку".

Олга Војиновић (75) каже да је још њен покојни супруг Божидар - када је ова саобраћајница реконструисана и пресвлачена новим асфалтом - нудио земљу и молио путаре да прошире коловоз. Нико га, међутим, није слушао, па је он на своју руку проширио део пута, али су му надлежни запретили да ће га због тога тужити!

"Било је овде тешких судара, много повређених и погибија. Често смо, када чујемо стравичан ударац, истрчавали да помогнемо унесрећенима, па су после многи долазили и захваљивали нам", вели Олга. "Опет поручујем градским челницима, да слободно узму део нашег имања како би исправили кривину, само да више не гледам несреће и страдање људи. Даћу земљу без икакве надокнаде, нећу је у гроб носити..."

Кривина је, иначе, добро обезбеђена знаковима, али то ретко ко поштује.

ХИТАН СЛУЧАЈ

Градски већник Мирко Зарић је недавно овај проблем изнео на седници, позивајући ЈП "Градац" да што пре пронађе решење. Истовремено, градоначелник Војислав Илић је најавио да ће послати писмо ЈП "Путеви Србије", које газдује овим регионалним путем, са захтевом да се опасна кривина под хитно елиминише. У међувремену, каже, на овом правцу ће бити постављено и више "лежећих полицајаца", због бахатих возача...

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар