Poklanja imanje za spašavanje života

Ima li rešenja za "crnu tačku" na putu Čačak - Kraljevo, u mestu zablaće. Olga Vojinović besplatno ustupa zemlju, samo da se zaustavi pogibelj.

 

Srbija 10.02.2016 | 09:05
Poklanja imanje za spašavanje života

Krivina na Vojinovića brdu u Zablaću, na putu između Čačka i Kraljeva, koju nazivaju i ukletom, pre nekoliko dana je odnela jedan život. U direktnom sudaru je poginuo jedan mladić, a još sedmoro je povređeno...

Meštani čiji se domovi nalaze uz ovaj drum kažu da se svakog drugog dana ovde dešavaju udesi, ili sletanje automobila sa kolovoza, pa je porodica Vojinović gradu ponudila svoje imanje da krivinu ispravi i zauvek eliminiše "crnu tačku".

Olga Vojinović (75) kaže da je još njen pokojni suprug Božidar - kada je ova saobraćajnica rekonstruisana i presvlačena novim asfaltom - nudio zemlju i molio putare da prošire kolovoz. Niko ga, međutim, nije slušao, pa je on na svoju ruku proširio deo puta, ali su mu nadležni zapretili da će ga zbog toga tužiti!

"Bilo je ovde teških sudara, mnogo povređenih i pogibija. Često smo, kada čujemo stravičan udarac, istrčavali da pomognemo unesrećenima, pa su posle mnogi dolazili i zahvaljivali nam", veli Olga. "Opet poručujem gradskim čelnicima, da slobodno uzmu deo našeg imanja kako bi ispravili krivinu, samo da više ne gledam nesreće i stradanje ljudi. Daću zemlju bez ikakve nadoknade, neću je u grob nositi..."

Krivina je, inače, dobro obezbeđena znakovima, ali to retko ko poštuje.

HITAN SLUČAJ

Gradski većnik Mirko Zarić je nedavno ovaj problem izneo na sednici, pozivajući JP "Gradac" da što pre pronađe rešenje. Istovremeno, gradonačelnik Vojislav Ilić je najavio da će poslati pismo JP "Putevi Srbije", koje gazduje ovim regionalnim putem, sa zahtevom da se opasna krivina pod hitno eliminiše. U međuvremenu, kaže, na ovom pravcu će biti postavljeno i više "ležećih policajaca", zbog bahatih vozača...

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar