Стиже захлађење

У Републици Српској и Федерацији БиХ у првом дијелу дана преовладаваће облачно и вјетровито вријеме са кишом, а поподне се са захлађењем очекује снијег.

Босна и Херцеговина 10.02.2016 | 08:45
Стиже захлађење

Обилнијих падавина биће на југу и југозападу. Током дана очекује се захлађење па ће киша прећи у снијег прво на планинама, а понегдје ће и у нижим предјелима на сјеверозападу падати сусњежица или влажан снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

До вечери падавине ће почети да слабе, а у ноћи се очекује и престанак у већини предјела.

И даље ће бити вјетровито са јаким југом који ће повремено имати олујне ударе. Поподне ће вјетар скренути на сјеверозападни и постепено почети да слаби.

У већини предјела најтоплије ће бити прије подне, а током дана температура ће почети да опада, на западу испод четири степена, а у осталим крајевима од осам до 15 степени. Поподне ће температура ваздуха у свим мјестима бити у паду.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос у већини крајева пада киша, а на планинама снијег.

Бјелашница је јутрос била најхладнија са минус три степена колико је измјерено у 7.00 часова. На Чемерну су измјерена три степена, у Купресу четири, а на Иван-седлу и у Калиновику пет степени.

На Хан Пијеску и у Гацку јутрос је било шест степени, на Мраковици и у Ливну седам, на Сокоцу, у Бугојну и Дрвару осам, у Мркоњић Граду, Шипову, Рибнику, Јајцу и Сарајеву девет, у Крупи на Уни и Билећи десет.

У Требињу, Мостару и Стоцу јутрос је било 11 степени, у Бијељини, Приједору, Новом Граду, Српцу, Бихаћу, Неуму, Фочи и Санском Мосту 12, у Горажду, Градачцу и Зеници 13, у Бањалуци, Добоју, Рудом, Градишци, Сребреници и Тузли 14, у Зворнику и Вишеграду 15 степени.

Највише падавина у протекла 24 часа пало је у Купресу - 50 литара по метру квадратном, Дрвару 44, Бихаћу 19, Ливну 17, на Иван-седлу 16, Мостару 12, Гацку 11, на Чемерну и у Градишци осам, а у Требињу, Билећи и Калиновику, четири литра по метру квадратном.

Коментари / 0

Оставите коментар