Какав диван гест Рускиње из Сарајева!

Рускиња Људмила Ваљевац, која живи у Сарајеву од 2007. године одлучила је да свој таленат и вјештину употреби како би уљепшала дане особама које се лијече од карцинома.

Босна и Херцеговина 10.02.2016 | 08:13
Какав диван гест Рускиње из Сарајева!

Наиме, Људмила је козметичарка, а услуге трајног цртања обрва одлучила бесплатно понудити особама које су прошле хемотерапију, а немају новца да плате овај третман.

"Трајна шминка је нешто чиме се бавим преко пет година. Прије тога сам се бавила другим пословима везаним за љепоту жене, њега ноктију и слично. Сада се бавим само перманентном шминком, па да имам времена и за ову хуманитарне акције“, казала је у разговору за МОНДО Људмила.

На овај корак одлучила се како би барем мало уљепшала и олакшала живот особама које се боре с тешком болешћу. Поред свих проблема које имају, Људмила помаже да не брину барем око тога како изгледају. Није јој, каже, намјера да се посебно рекламира, већ да помогне, а добар глас се проширио међу њеним пријатељима и клијентима.

"За све људе који пате због посљедица хемотерапије, ја сам на располагању. То је најмање што могу урадити за њих“, казала је Људмила за наш портал.

Хемотерапија је најраспрострањенији начин лијечења од тумора кроз кориштење хемијских твари које уништавају ћелије карцинома спречавајући њихов раст и диобу, а у циљу изљечења, спречавања ширења тумора и олакшања тегоба. Честа нуспојава овим лијечењем јесте губитак косе, трепавица и обрва.

Иако постоји неколико техника трајног цртања обрва, Људмила у овом случају користи технику трајног сјенчења. Ријеч је о процесу приликом којег се уз помоћ танких иглица умочених у антиалергијски пигмент, боја трајно убризгава на кожу. Ова метода није болна, али већина људи осјећа нелагоду приликом третмана.

„У тим случајевима користим технику сјенчења која изгледа природно, а није превише агресивна. Тако да се не види да особе имају превише исцртане обрве“, рекла нам је Људмила која је сертификована и за рад јапанском методом, односно техником која подразумијева попуњавање празнина и уцртавање боје у форми длачица плитко под кожу, поред постојећих природних длачица.

"У овом случају не препоручује се јапанска техника, зато што је за њу потребно да особа има барем мало својих длачица, како би све изгледало природно. Моје искуство је показало да, ако радим јапанском методом гдје нема довољно длачица, то изгледа мало флекаво и неуредно, те се у овим случајевима препоручујем сјенчење обрва“, појаснила нам је Људмила.

Третман сјенчења траје око сат времена, те је потребно доћи на контролу за мјесец дана, због евентуалних корекција. Тај додатни захват не траје дуже од пола сата.


Људмила је Рускиња, која је удата за Сарајлију, те се због мужа 2007. године, одлучила доселити у главни град Босне и Херцеговине.

Годинама се успјешно бави козметичким услугама, а у њеном Беаутy Хоусе салону, на 19. спрату Тwист Тоwера, обављају се и бројне друге козметичке корекције.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Бошњак

10.02.2016 08:32

Аферим Људмила, Бог те наградио здрављем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а

10.02.2016 08:44

Руса има, Срба нема.. Како то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

рајвос

10.02.2016 13:05

Има у сарајеву сваког народа а срби нису хтјели и неће да żиве са муслиманима .

Name

СА

10.02.2016 09:38

Ко ти брани, дођи и ти ,,а,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

10.02.2016 10:54

Нико небрани ником сви су добродосли.

Name

ре СА

10.02.2016 15:58

Нешто таквих позива није било 1992. године. Баш супротно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ре Са

10.02.2016 19:53

Ајд сероња,зиви гдје хоцес,ко ти брани. Видим да си јос у рату,иди у подрум сад це НАТО да те осине по тој глупавој тинтари.