Тачи у монструозном ланцу трговине органа

Имамо посла са међународном мрежом на челу са Рочасом Окорочом у Нигерији. Бивши премијер самопроглашеног Косова Хашим Тачи, који је на челу трговине органима у Европи, његов је пријатељ - рекао је Филип Нџеманзе.

Србија 09.02.2016 | 22:32
Тачи у монструозном ланцу трговине органа

Асоцијација лекара Нигерије оптужила је Рочасу Окорчу, милијардера и гувернера савезне државе Имо, да је организовао мрежу за трговину људским органима у Нигерији, у сарадњи са бившим премијером самопроглашеног Косова Хашимом Тачијем, али и званичницима Турске и Хрватске, објавила је нигеријска информативна агенција "Наиј".

Филип Нџеманзе говорио је о томе на хитном састанку који је организован у Оверију, главном граду те нигеријске државе.

"Први пут у историји једна Влада учествује у трговини органима. Влада државе Имо користи медицинске институције како би омогућила трговину људима", изјавио је Нџеманзе.

Председник асоцијације нигеријских лекара говорио је о недавним путовањима гувернера у Турску, на самопроглашено Косово, у Хрватску, у Јужну Африку и у азијске земље, преноси "Спутњик".

"Имамо посла са међународном мрежом на челу са Рочасом Окорочом у Нигерији. Бивши премијер самопроглашеног Косова Хашим Тачи, који је на челу трговине органима у Европи, његов је пријатељ", рекао је Нџеманзе.

Владина канцеларија је саопштила да су те оптужбе "стара прича којом су се бавиле нигеријске безбедносне службе".

Окороча је посетио Косово у марту 2012. године када се састао са тадашњим Тачијевим замеником Беџетом Пацолијем и министром трговине Мимозом Кусари Лилом.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ма није могуће

09.02.2016 23:04

А делује тако питомо. Чини се човеку да га можеш помусти, а да ни ааа... неће рећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЈ МОЈ ПРЕМИЕРУ

10.02.2016 15:09

СА КИМ ПРЕГОВАРАС ТУ БАГРУ ТРЕБА ЗГАЗИТИ ДА СЕ НЕ ПОВРАТИ А МЕНТОРЕ КОИ ИМАЈУ ЦАК И СПОМАНИКЕ У ПРИСТИНИ ЗАТВОРИТИ У ЊИХОВ ГВАНТАНАМО ЈЕР ЈЕ САУЦЕСНИК УБИЦЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИНТЕРЕСАНТНО

11.02.2016 11:19

НИГДЕ СЕ НЕВИДИ КОМЕНТАР ИЛИ НАТПИС медијске куце Н1 БРИЗИ ЉУДИ СЕКИРАЈУ СЕ ЗА СТИЦЕНИКА ТАЦИЈА.

ОДГОВОРИТЕ