Tači u monstruoznom lancu trgovine organa

Imamo posla sa međunarodnom mrežom na čelu sa Ročasom Okoročom u Nigeriji. Bivši premijer samoproglašenog Kosova Hašim Tači, koji je na čelu trgovine organima u Evropi, njegov je prijatelj - rekao je Filip Ndžemanze.

Srbija 09.02.2016 | 22:32
Tači u monstruoznom lancu trgovine organa

Asocijacija lekara Nigerije optužila je Ročasu Okorču, milijardera i guvernera savezne države Imo, da je organizovao mrežu za trgovinu ljudskim organima u Nigeriji, u saradnji sa bivšim premijerom samoproglašenog Kosova Hašimom Tačijem, ali i zvaničnicima Turske i Hrvatske, objavila je nigerijska informativna agencija "Naij".

Filip Ndžemanze govorio je o tome na hitnom sastanku koji je organizovan u Overiju, glavnom gradu te nigerijske države.

"Prvi put u istoriji jedna Vlada učestvuje u trgovini organima. Vlada države Imo koristi medicinske institucije kako bi omogućila trgovinu ljudima", izjavio je Ndžemanze.

Predsednik asocijacije nigerijskih lekara govorio je o nedavnim putovanjima guvernera u Tursku, na samoproglašeno Kosovo, u Hrvatsku, u Južnu Afriku i u azijske zemlje, prenosi "Sputnjik".

"Imamo posla sa međunarodnom mrežom na čelu sa Ročasom Okoročom u Nigeriji. Bivši premijer samoproglašenog Kosova Hašim Tači, koji je na čelu trgovine organima u Evropi, njegov je prijatelj", rekao je Ndžemanze.

Vladina kancelarija je saopštila da su te optužbe "stara priča kojom su se bavile nigerijske bezbednosne službe".

Okoroča je posetio Kosovo u martu 2012. godine kada se sastao sa tadašnjim Tačijevim zamenikom Bedžetom Pacolijem i ministrom trgovine Mimozom Kusari Lilom.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ма није могуће

09.02.2016 23:04

А делује тако питомо. Чини се човеку да га можеш помусти, а да ни ааа... неће рећи.

ODGOVORITE
Name

EJ MOJ PREMIERU

10.02.2016 15:09

SA KIM PREGOVARAS TU BAGRU TREBA ZGAZITI DA SE NE POVRATI A MENTORE KOI IMAJU CAK I SPOMANIKE U PRISTINI ZATVORITI U NJIHOV GVANTANAMO JER JE SAUCESNIK UBICE .

ODGOVORITE
Name

INTERESANTNO

11.02.2016 11:19

NIGDE SE NEVIDI KOMENTAR ILI NATPIS medijske kuce N1 BRIZI LJUDI SEKIRAJU SE ZA STICENIKA TACIJA.

ODGOVORITE