Олимпик Марсељ постаје менаџерски клуб?!

Агенти у офанзиви! Агенција Дојен Спортс Нелиа Лукаса тренутно је у спору са Фифом. Преузимање клуба могло би да јој омогући да настави да се бави трговином играча.

Фудбал 13.02.2016 | 21:20
Олимпик Марсељ постаје менаџерски клуб?!

Покушавају међународне фудбалске федерације да менаџерима сузе простор за маневар, али они се некако увек корак испред у потрази за рупама у законима. Па су у међувремену постали толико моћни да су већ преузели контролу над неколико мањих клубова (Пини Захави суштински контролише кипарски Аполон и белгијски Мускрон), а чини се да су им амбиције додатно порасле.

Угледни Л’Екип, наиме, пише да је контроверзна компанија Дојен Спортс Нелија Лукаса потенцијални купац Олимпика из Марсеља!

Тренутна власница Маргарита Луј-Драјфус баш и није заинтересована да сама сноси сав ризик, па тражи инвеститора спремног да уложи око 200.000.000 евра. Наводно има кандидата из САД и Индије, али је и Дојен Спортс у игри, иако у менаџерској компанији то не желе да потврде. Неименовани извор упућен у наводне преговоре за Л’Екип је рекао...
"Није то моменталан план. Дојен и Фифа су у спору пред Европским судом за правду (разлог је власништво треће стране над играчима, забрањено од маја 2015. године, прим.аут). Ако Дојен изгуби тај спор могло би да му буде забрањено да се бави трговином играчима".

У том случају куповина целог клуба могла би да представља излаз и менаџерима омогући да наставе да тргују. Под условом да им Фифа уопште дозволи да купују клубове. Али чак и да то не учини врло је вероватно да ће агенти пронаћи начин да уђу у клубове преко сумњивих инвестиционих фондова расутих по егзотичним острвима. Или ће притисак вршити преко других клубова? Није тајна да је компанија Дојен Спортс у одличним односима са Портом и мадридским Атлетиком, те да је остварила и добре релације са газдом Милана Силвиом Берлусконијем.

Коментари / 0

Оставите коментар