Olimpik Marselj postaje menadžerski klub?!

Agenti u ofanzivi! Agencija Dojen Sports Nelia Lukasa trenutno je u sporu sa Fifom. Preuzimanje kluba moglo bi da joj omogući da nastavi da se bavi trgovinom igrača.

Fudbal 13.02.2016 | 21:20
Olimpik Marselj postaje menadžerski klub?!

Pokušavaju međunarodne fudbalske federacije da menadžerima suze prostor za manevar, ali oni se nekako uvek korak ispred u potrazi za rupama u zakonima. Pa su u međuvremenu postali toliko moćni da su već preuzeli kontrolu nad nekoliko manjih klubova (Pini Zahavi suštinski kontroliše kiparski Apolon i belgijski Muskron), a čini se da su im ambicije dodatno porasle.

Ugledni L’Ekip, naime, piše da je kontroverzna kompanija Dojen Sports Nelija Lukasa potencijalni kupac Olimpika iz Marselja!

Trenutna vlasnica Margarita Luj-Drajfus baš i nije zainteresovana da sama snosi sav rizik, pa traži investitora spremnog da uloži oko 200.000.000 evra. Navodno ima kandidata iz SAD i Indije, ali je i Dojen Sports u igri, iako u menadžerskoj kompaniji to ne žele da potvrde. Neimenovani izvor upućen u navodne pregovore za L’Ekip je rekao...
"Nije to momentalan plan. Dojen i Fifa su u sporu pred Evropskim sudom za pravdu (razlog je vlasništvo treće strane nad igračima, zabranjeno od maja 2015. godine, prim.aut). Ako Dojen izgubi taj spor moglo bi da mu bude zabranjeno da se bavi trgovinom igračima".

U tom slučaju kupovina celog kluba mogla bi da predstavlja izlaz i menadžerima omogući da nastave da trguju. Pod uslovom da im Fifa uopšte dozvoli da kupuju klubove. Ali čak i da to ne učini vrlo je verovatno da će agenti pronaći način da uđu u klubove preko sumnjivih investicionih fondova rasutih po egzotičnim ostrvima. Ili će pritisak vršiti preko drugih klubova? Nije tajna da je kompanija Dojen Sports u odličnim odnosima sa Portom i madridskim Atletikom, te da je ostvarila i dobre relacije sa gazdom Milana Silviom Berluskonijem.

Komentari / 0

Ostavite komentar