Мајка признала: Знала сам да ми силује дијете

Знала сам... Лагала бих кад бих рекла да нисам. Две године сам знала да то ђубре од човека силује моје дете, али нисам смела да пријавим. Тукао нас је стално и претио да ће нас све побити...

Србија 09.02.2016 | 21:10
Мајка признала: Знала сам да ми силује дијете

Држећи се за главу, за Вечерње новости прича Жужана Фараго (39) из Ловћенца, чији је невјенчани супруг Данијел Данчо (40) годинама сексуално злостављао њену малољетну кћерку Х.Ф. (17).

Ни минулог викенда, када се десило посљедње силовање, мајка није имала храбрости да се обрати полицији. То су урадиле Данчове полусестре. Чим им је дјевојчица признала шта се догађа у кући, одмах су је одвеле у станицу.

Х.Ф., иначе ученица средње Пољопривредне школе у Бачкој Тополи, испричала је кроз какву тортуру је пролазила. Никоме није о томе говорила, јер се бојала да ће Данијел наудити мајци и браћи. Послије исказа, дјевојка је прегледана на Одјељењу гинекологије у суботичкој Општој болници и пошто су установљене повреде, напасник је приведен. По налогу тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Суботици одређен му је притвор до 48 сати.

"У вези смо већ 12 година и свашта смо од њега преживели", наставља мајка Жужана. "Да се нешто догађа приметила сам пре две године када сам ишла на сезонски рад на брање малина. Једном сам је ишчупала од њега, али је онда напао мене. Говорио је да има припремљен метак за све нас уколико икоме ишта кажем."

У протекле двије године Жужана је са своје троје дјеце живјела у кући Данчовог очуха у Ловћенцу. Као самохрана мајка, корисник је социјалне помоћи. Послије пријаве насиља, Центар за социјални рад је дјецу смјестио на сигурно, а Жужана је почела да пакује ствари, да оде из куће монструма.

"Где ћу отићи не знам, јер сам своју породичну кућу у Малом Иђошу продала да бих њему дала. Сада немамо ништа", каже одмахујући главом. "Све је попио. Полиција је пронашла око 200 килограма дувана који је ваљда препродавао. Ни сама сад не знам шта да радим, али морам бринути за децу да она буду добро."

УКЉУЧЕН И СОЦИЈАЛНИ РАД

Центар за социјални рад је од првог момента укључен у случај. Али, пошто је истражни поступак у току нико није могао званично да нам каже који су следећи кораци, с обзиром на то да је у породици двоје малолетне деце.

(Вечерње новости)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сноуден

09.02.2016 20:41

Какав црни центар за социјални рад зар то постоји????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залосно

13.02.2016 08:11

Сирото дете,остадосе трауме за цео зивот.Питам се само докле је мислила та, назови мајка, да прецуткује силовања? Пијандуру оцуха заједно са "мајком" у затвор,па нек тамо трезни размисљају ста (ни)су урадили. Како казе нас народ, лопов је лопов, онај ко је врецу дрзао и онај ко је у њу трпао.

ОДГОВОРИТЕ