Majka priznala: Znala sam da mi siluje dijete

Znala sam... Lagala bih kad bih rekla da nisam. Dve godine sam znala da to đubre od čoveka siluje moje dete, ali nisam smela da prijavim. Tukao nas je stalno i pretio da će nas sve pobiti...

Srbija 09.02.2016 | 21:10
Majka priznala: Znala sam da mi siluje dijete

Držeći se za glavu, za Večernje novosti priča Žužana Farago (39) iz Lovćenca, čiji je nevjenčani suprug Danijel Dančo (40) godinama seksualno zlostavljao njenu maloljetnu kćerku H.F. (17).

Ni minulog vikenda, kada se desilo posljednje silovanje, majka nije imala hrabrosti da se obrati policiji. To su uradile Dančove polusestre. Čim im je djevojčica priznala šta se događa u kući, odmah su je odvele u stanicu.

H.F., inače učenica srednje Poljoprivredne škole u Bačkoj Topoli, ispričala je kroz kakvu torturu je prolazila. Nikome nije o tome govorila, jer se bojala da će Danijel nauditi majci i braći. Poslije iskaza, djevojka je pregledana na Odjeljenju ginekologije u subotičkoj Opštoj bolnici i pošto su ustanovljene povrede, napasnik je priveden. Po nalogu tužioca Višeg javnog tužilaštva u Subotici određen mu je pritvor do 48 sati.

"U vezi smo već 12 godina i svašta smo od njega preživeli", nastavlja majka Žužana. "Da se nešto događa primetila sam pre dve godine kada sam išla na sezonski rad na branje malina. Jednom sam je iščupala od njega, ali je onda napao mene. Govorio je da ima pripremljen metak za sve nas ukoliko ikome išta kažem."

U protekle dvije godine Žužana je sa svoje troje djece živjela u kući Dančovog očuha u Lovćencu. Kao samohrana majka, korisnik je socijalne pomoći. Poslije prijave nasilja, Centar za socijalni rad je djecu smjestio na sigurno, a Žužana je počela da pakuje stvari, da ode iz kuće monstruma.

"Gde ću otići ne znam, jer sam svoju porodičnu kuću u Malom Iđošu prodala da bih njemu dala. Sada nemamo ništa", kaže odmahujući glavom. "Sve je popio. Policija je pronašla oko 200 kilograma duvana koji je valjda preprodavao. Ni sama sad ne znam šta da radim, ali moram brinuti za decu da ona budu dobro."

UKLjUČEN I SOCIJALNI RAD

Centar za socijalni rad je od prvog momenta uključen u slučaj. Ali, pošto je istražni postupak u toku niko nije mogao zvanično da nam kaže koji su sledeći koraci, s obzirom na to da je u porodici dvoje maloletne dece.

(Večernje novosti)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

snouden

09.02.2016 21:41

Kakav crni centar za socijalni rad zar to postoji????

ODGOVORITE
Name

Zalosno

13.02.2016 09:11

Siroto dete,ostadose traume za ceo zivot.Pitam se samo dokle je mislila ta, nazovi majka, da precutkuje silovanja? Pijanduru ocuha zajedno sa "majkom" u zatvor,pa nek tamo trezni razmisljaju sta (ni)su uradili. Kako kaze nas narod, lopov je lopov, onaj ko je vrecu drzao i onaj ko je u nju trpao.

ODGOVORITE