Након трагедије: Сахрањен планинар

Планинар Драги Новаковић (26) из Сарајева, који је погинуо спасавајући пријатељицу на планини Бјелашници, сахрањен је данас на гробљу Доњи Миљевићи у Источном Сарајеву.

Република Српска 09.02.2016 | 20:55
Након трагедије: Сахрањен планинар

Уз чланове породице, од трагично страдалог младића у дугој и тужној поворци опростили су се бројни пријатељи и чланови планинарских удружења из БиХ и региона. Они су у опреми и са цвијетом на планинарском штапу одали почаст колеги, професионалном планинарском водичу и члану ХПД "Бјелашница 1923".

"Живио је за планину, колеге и дружење. Нажалост, није дочекао освајање врхова на перуанским Андама, у јулу ове године, али је у свом кратком животу заувијек освојио срца пријатеља и планинара који га никада неће заборавити", кроз сузе су поручиле колеге страдалог младића.

Подсјећамо, Драги је погинуо у недјељу поподне на локалитету Котлови, на Бјелашници, када је покушао да помогне колегиници Аниси Шерак (44), која се оклизнула према провалији, али су се обоје сурвали низ литицу. Шеракова је у несрећи тешко повријеђена и сарајевски љекари се још боре за њен живот.

(ПрессРС)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сссс

09.02.2016 20:50

лака му црна земља,,,јунак

ОДГОВОРИТЕ