Nakon tragedije: Sahranjen planinar

Planinar Dragi Novaković (26) iz Sarajeva, koji je poginuo spasavajući prijateljicu na planini Bjelašnici, sahranjen je danas na groblju Donji Miljevići u Istočnom Sarajevu.

Republika Srpska 09.02.2016 | 20:55
Nakon tragedije: Sahranjen planinar

Uz članove porodice, od tragično stradalog mladića u dugoj i tužnoj povorci oprostili su se brojni prijatelji i članovi planinarskih udruženja iz BiH i regiona. Oni su u opremi i sa cvijetom na planinarskom štapu odali počast kolegi, profesionalnom planinarskom vodiču i članu HPD "Bjelašnica 1923".

"Živio je za planinu, kolege i druženje. Nažalost, nije dočekao osvajanje vrhova na peruanskim Andama, u julu ove godine, ali je u svom kratkom životu zauvijek osvojio srca prijatelja i planinara koji ga nikada neće zaboraviti", kroz suze su poručile kolege stradalog mladića.

Podsjećamo, Dragi je poginuo u nedjelju popodne na lokalitetu Kotlovi, na Bjelašnici, kada je pokušao da pomogne koleginici Anisi Šerak (44), koja se okliznula prema provaliji, ali su se oboje survali niz liticu. Šerakova je u nesreći teško povrijeđena i sarajevski ljekari se još bore za njen život.

(PressRS)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ssss

09.02.2016 20:50

laka mu crna zemlja,,,junak

ODGOVORITE