Москва понудила план прекида ватре у Сирији

Русија је понудила Сједињеним Државама план прекид ватре у Сирији, и Вашингтон је почео да ради на томе, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Свијет 09.02.2016 | 20:00
Москва понудила план прекида ватре у Сирији

Лавров је у интервјуу за лист "Московски комсомолетс" рекао да је Русија предложила апсолутно конкретан план, за разлику од многих колега који стално апелују на хитни прекид ватре, али уз услов да се прво повуче предсједник Башар ал Асад.

"Надам се да Вашингтону неће дуго требати да размотри тако једноставне приједлоге које смо изнијели", рекао је Лавров, подсјетивши да је амерички државни секретар Џон Кери недавно у једном интервјуу поменуо руски приједлог.

Лавров је напоменуо да не ради Москва сама на питању Сирије, већ уз помоћ међународних партнера.

"Ти међународни партнери покушавају да нас прогласе одговорним за многа питања у Сирији и Украјини. Али, у исто вријеме, они траже од нас да ријешимо проблем Сирије и осигурамо прекид ватре", рекао је Лавров, пренио је ТАСС.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

вупер

09.02.2016 19:13

То је лако реситиĨ,пустити амере да уведу демократију као и свуд

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦНН

10.02.2016 10:02

Не бенда вас Руси нико жив,мораћете убудуће да вратите за убиство пилота,за обарање авиона,за уништавање хеликоптера,за паљење живих Руса у Украјини,тек онда можда вас почну и бар мало саслушавати ако не и слушати,до тада нека вама је Бог на помоћи као и Србима,изгубљеним Србима који поред Николе Тесле још увјек живе у мраку и то у потпуном.

ОДГОВОРИТЕ