Moskva ponudila plan prekida vatre u Siriji

Rusija je ponudila Sjedinjenim Državama plan prekid vatre u Siriji, i Vašington je počeo da radi na tome, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Svijet 09.02.2016 | 20:00
Moskva ponudila plan prekida vatre u Siriji

Lavrov je u intervjuu za list "Moskovski komsomolets" rekao da je Rusija predložila apsolutno konkretan plan, za razliku od mnogih kolega koji stalno apeluju na hitni prekid vatre, ali uz uslov da se prvo povuče predsjednik Bašar al Asad.

"Nadam se da Vašingtonu neće dugo trebati da razmotri tako jednostavne prijedloge koje smo iznijeli", rekao je Lavrov, podsjetivši da je američki državni sekretar DŽon Keri nedavno u jednom intervjuu pomenuo ruski prijedlog.

Lavrov je napomenuo da ne radi Moskva sama na pitanju Sirije, već uz pomoć međunarodnih partnera.

"Ti međunarodni partneri pokušavaju da nas proglase odgovornim za mnoga pitanja u Siriji i Ukrajini. Ali, u isto vrijeme, oni traže od nas da riješimo problem Sirije i osiguramo prekid vatre", rekao je Lavrov, prenio je TASS.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

vuper

09.02.2016 19:13

To je lako resitiĨ,pustiti amere da uvedu demokratiju kao i svud

ODGOVORITE
Name

CNN

10.02.2016 10:02

Ne benda vas Rusi niko živ,moraćete ubuduće da vratite za ubistvo pilota,za obaranje aviona,za uništavanje helikoptera,za paljenje živih Rusa u Ukrajini,tek onda možda vas počnu i bar malo saslušavati ako ne i slušati,do tada neka vama je Bog na pomoći kao i Srbima,izgubljenim Srbima koji pored Nikole Tesle još uvjek žive u mraku i to u potpunom.

ODGOVORITE