Вујошевић: И у Лиможу сам ствари поставио као у Партизану!

Највише захтевам од себе! Душко Вујошевић истиче да и у Лиможу важе његова стара правила из Партизана.

Кошарка 12.02.2016 | 14:20
Вујошевић: И у Лиможу сам ствари поставио као у Партизану!

После успеха на самом почетку каријере у француском клубу и две убедљиве победе над екипом Валенсије, која је до меча са њим била непобедива, уследила су два Вујошевићева везана пораза на кормилу Лиможа. Тај тим је синоћ победио грчки ПАОК и пласирао се у наредну фазу Еврокупа.

Гостујући у емисији једног француског радија, Вујошевић је говорио о ситуацији у клубу и француској кошарци, о испраћају који су му приредили навијаћи Партизана на аеродрому као и о дозвили за рад коју још није добио.

Вујошевић је дошао на време са својим верним преводиоцем Огњеном Ребићем. Уредник и водитељ емисије, Енрике Виера Кампос, најпре је слушаоцима пустио снимак на коме се чује како навијачи Партизана испраћају Душка Вујошевића из Београда.

”Имам проблем са растанцима и када треба сам да путујем. Ти људи су дошли јер вреднују у мој рад. Можда сам урадио нешто добро док сам био у Србији”, рекао је Вујошевић.

Он је Французима објаснио како ствари функционишу у клубу у ком је тренер:

“Свако мора да ради свој посао. Тренер мора да буде лидер, а играчи да играју. Важно је да створимо позитивну атмосферу. Не знам да ли могу да кажем за себе да сам престрог. Прво, захтевам од себе много, а потом и од играча. Трудим се да будем што је могуће више фер и да зарадим поштовање играча кроз мој рад, а не због тога што сам строг”, истакао је Вујошевић.

На питање да ли Лимож може до шампионске титуле у Француској ове сезоне он је одговорио врло опрезно и реално.

“Када сам преузео Лимож, био је на 11. позицији на табели. Мислим да ова екипа није прављена да буде шампион Француске, али никада се не зна. Потребно је време овом тиму, има доста осцилација”, истакао је трофејни стручњак.

Много се причало о томе како језик представља велику препреку у његовом раду, али и чињеница да нема дозволу за рад, па може да седи на клупи али не и да устаје и дели савете.

''Морам да поштујем правила око дозволе, али мислим да ће се то убрзо решити. Нервира ме што не могу да причам директно са играчима и судијама, пошто се током мечева доста мења стратегија'', закључио је бивши тренер Партизана.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боки

12.02.2016 14:18

Дуле научи Француски језик. Зато си плаћен.

ОДГОВОРИТЕ