Авион уз слијетање поигравао на вјетру

Усљед снажног налета вјетра који је дувао брзином од 160 километара на час, пилот авиона компаније "Алиталија" недавно је на Градском аеродрому у Лондону морао да одложи слијетање.

Свијет 09.02.2016 | 18:36
Авион уз слијетање поигравао на вјетру

На застрашујућем видео снимку који је данас објављен на YоуТубеу, може се видјети како се летјелица њише приликом спуштања, док из гума почиње да избија дим у тренутку када точкови додирују авионску писту.

Авион је тада одскочио и пилот је успио поново да безбједно подигне путнике у ваздух, при чему се летјелица и даље снажно њихала.

Авион на лету АЗ222, који је са сат времена закашњења полетио са Линате аеродрома у Милану, умјесто у 3.35, слетио је у 5.13.

"Због снажних вјетрова које је проузроковала олуја 'Имоге'н' било је одложено слијетање авиона који се из Милана запутио у Лондон. Пилот је безбједно спустио летјелицу неколико минута касније. Наши пилоти редовно увјежбавају ове маневре, и капетан је слијетање извео беспријекорно. Наши путници су све вријеме добијали обавјештења о процедури и њихови животи ни у једном тренутку нису били узгрожени", изјавио је портпарол компаније "Алиталија".

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

перо

09.02.2016 19:42

Није то ништа. Из Требиња и Сокоца није полетио ни један због јаког вјетра

ОДГОВОРИТЕ