Avion uz slijetanje poigravao na vjetru

Usljed snažnog naleta vjetra koji je duvao brzinom od 160 kilometara na čas, pilot aviona kompanije "Alitalija" nedavno je na Gradskom aerodromu u Londonu morao da odloži slijetanje.

Svijet 09.02.2016 | 18:36
Avion uz slijetanje poigravao na vjetru

Na zastrašujućem video snimku koji je danas objavljen na YouTubeu, može se vidjeti kako se letjelica njiše prilikom spuštanja, dok iz guma počinje da izbija dim u trenutku kada točkovi dodiruju avionsku pistu.

Avion je tada odskočio i pilot je uspio ponovo da bezbjedno podigne putnike u vazduh, pri čemu se letjelica i dalje snažno njihala.

Avion na letu AZ222, koji je sa sat vremena zakašnjenja poletio sa Linate aerodroma u Milanu, umjesto u 3.35, sletio je u 5.13.

"Zbog snažnih vjetrova koje je prouzrokovala oluja 'Imoge'n' bilo je odloženo slijetanje aviona koji se iz Milana zaputio u London. Pilot je bezbjedno spustio letjelicu nekoliko minuta kasnije. Naši piloti redovno uvježbavaju ove manevre, i kapetan je slijetanje izveo besprijekorno. Naši putnici su sve vrijeme dobijali obavještenja o proceduri i njihovi životi ni u jednom trenutku nisu bili uzgroženi", izjavio je portparol kompanije "Alitalija".

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pero

09.02.2016 20:42

Nije to ništa. Iz Trebinja i Sokoca nije poletio ni jedan zbog jakog vjetra

ODGOVORITE