Здравље грађана или луксуз политичара?

Становници општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево данас су потписивали петицију којом се тражи изградња нове болнице у Источном Сарајеву. Потписивање петиције на пет локација организовали су млади Српске демократске странке.

Република Српска 09.02.2016 | 18:01
Здравље грађана или луксуз политичара?

Иако су стигла нова обећања да ће средином године почети градња нове болнице, грађани Источног Сарајева губе наду да ће до тога доћи, јер су до сада небројено пута преварени. Свјесни катастрофалног стања и принуђени на лијечење у другим градовима, јер у свом немају услове, потписивањем петиције послали су јасну поруку власти у Српској.

Након што обиђе све општине у саставу града Источно Сарајево, петиција ће бити упућена у Народну скупштину Републике Српске.

“Очекујемо да ће се бар нешто покренути и да неће остати све на пуким обећањима, као посљедњих десет година”, сматра предсједник Младих СДС-а из изборне јединице 8 Дарко Берјан.

Одборник СДС-а у Скупштини града Источно Сарајево Славко Тошовић каже да смо свједоци да у буџету Владе Републике Српске нема ниједне марке за изградњу нове болнице.

“Да ли ми припадамо Републици Српској и да ли смо исти народ као и ови на западу?”, додаје Тошовић.

Петицију за изградњу нове болнице потписали су и представници синдиката Болнице Источно Сарајево.

“Од 1998. године имамо причу о новој болници на јесен, односно на прољеће. Становник сам Источног Сарајева, самим тим сам и пацијент ове болнице и као пацијент мислим да становништво ове регије треба да има једнаку доступност и развијеност здравствене заштите као и остале регије у Српској”, истиче предсједник Уније синдиката Болнице Источно Сарајево Тања Јовичић.

Изборна година је у току, а судећи према новим обећањима, изборна кампања је већ кренула. Годинама раније, као и сада, најављивани су пројекти вриједни милионе, али су сваки пут паре намјењене за изградњу нове болнице преусмјерене у неке друге сврхе.

Док се становници Источног Сарајева лијече у болници која је у катастрофалном стању, Влада Републике Српске потрошила је више од 26 милиона марака за изградњу објекта за смјештај својих функционера. Да ли је важније здравље стотину хиљада грађана или луксуз неколицине политичара?

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Градјанин И.Сарајева

09.02.2016 18:29

Ако се оглусе и на петицију, онда идемо сви мотке у руке па у Владу. Нек је господу на власти стид и срамота ста раде градјаним Истоцног Сарајева

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМО БОЛНИЦА

09.02.2016 18:48

НИСАМ ИЗ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА НИ ИЗ СДС-А, АЛИ САМ УЗ ИСТОЧНО САРАЈЕВО. НИКАКО МИ НИЈЕ ЈАСНО, ИАКО ЗНАМ ДА У НАС НЕМА НИШТА ЈАСНО. ПРВО НАПРАВЕ ОПШТИНУ, ДА ПОЛИТИЧАРИ ИМАЈУ ГДЈЕ ДУПЕ ДА СЈЕДНУ И ПАМЕТУЈУ, УМЈЕСТО ДА ОД ТИХ ПАРА НАПРАВЕ БОЛНИЦУ. ПА ОНДА ЗА БОЛНИЦУ НАПАДАЈУ ВЛАДУ. БЕЗВЕЗЕ.А ОНДА И ВЛАДА НАПРАВИ ЗГРАДУ ЗА НАШЕГ КАНТА ДУШАНСКУ МАЈКИЋ И ОСТАЛЕ ВЕЛИКАШЕ,УМЈЕСТО ДА НАПРАВЕ БОЛНИЦУ. ПА ОНИ СЕ ТАКМИЧЕ КО НЕЋЕ ДА НАПРАВИ БОЛНИЦУ.ЈУТУТУНСКА ЈУХАХАХА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

09.02.2016 19:13

Свака цаст младима на иницијативи, треба сви да потписемо петицију и правац Народна скупстина. 21 вијек, ми немам услова да се лијецимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

09.02.2016 20:00

Политицари политицари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гиле

10.02.2016 07:13

Да је среце сад би је реновирали а ми јос ни пројекта немамо...

ОДГОВОРИТЕ