Zdravlje građana ili luksuz političara?

Stanovnici opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo danas su potpisivali peticiju kojom se traži izgradnja nove bolnice u Istočnom Sarajevu. Potpisivanje peticije na pet lokacija organizovali su mladi Srpske demokratske stranke.

Republika Srpska 09.02.2016 | 18:01
Zdravlje građana ili luksuz političara?

Iako su stigla nova obećanja da će sredinom godine početi gradnja nove bolnice, građani Istočnog Sarajeva gube nadu da će do toga doći, jer su do sada nebrojeno puta prevareni. Svjesni katastrofalnog stanja i prinuđeni na liječenje u drugim gradovima, jer u svom nemaju uslove, potpisivanjem peticije poslali su jasnu poruku vlasti u Srpskoj.

Nakon što obiđe sve opštine u sastavu grada Istočno Sarajevo, peticija će biti upućena u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

“Očekujemo da će se bar nešto pokrenuti i da neće ostati sve na pukim obećanjima, kao posljednjih deset godina”, smatra predsjednik Mladih SDS-a iz izborne jedinice 8 Darko Berjan.

Odbornik SDS-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo Slavko Tošović kaže da smo svjedoci da u budžetu Vlade Republike Srpske nema nijedne marke za izgradnju nove bolnice.

“Da li mi pripadamo Republici Srpskoj i da li smo isti narod kao i ovi na zapadu?”, dodaje Tošović.

Peticiju za izgradnju nove bolnice potpisali su i predstavnici sindikata Bolnice Istočno Sarajevo.

“Od 1998. godine imamo priču o novoj bolnici na jesen, odnosno na proljeće. Stanovnik sam Istočnog Sarajeva, samim tim sam i pacijent ove bolnice i kao pacijent mislim da stanovništvo ove regije treba da ima jednaku dostupnost i razvijenost zdravstvene zaštite kao i ostale regije u Srpskoj”, ističe predsjednik Unije sindikata Bolnice Istočno Sarajevo Tanja Jovičić.

Izborna godina je u toku, a sudeći prema novim obećanjima, izborna kampanja je već krenula. Godinama ranije, kao i sada, najavljivani su projekti vrijedni milione, ali su svaki put pare namjenjene za izgradnju nove bolnice preusmjerene u neke druge svrhe.

Dok se stanovnici Istočnog Sarajeva liječe u bolnici koja je u katastrofalnom stanju, Vlada Republike Srpske potrošila je više od 26 miliona maraka za izgradnju objekta za smještaj svojih funkcionera. Da li je važnije zdravlje stotinu hiljada građana ili luksuz nekolicine političara?

(BN TV)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Gradjanin I.Sarajeva

09.02.2016 18:29

Ako se ogluse i na peticiju, onda idemo svi motke u ruke pa u Vladu. Nek je gospodu na vlasti stid i sramota sta rade gradjanim Istocnog Sarajeva

ODGOVORITE
Name

SAMO BOLNICA

09.02.2016 18:48

NISAM IZ ISTOČNOG SARAJEVA NI IZ SDS-A, ALI SAM UZ ISTOČNO SARAJEVO. NIKAKO MI NIJE JASNO, IAKO ZNAM DA U NAS NEMA NIŠTA JASNO. PRVO NAPRAVE OPŠTINU, DA POLITIČARI IMAJU GDJE DUPE DA SJEDNU I PAMETUJU, UMJESTO DA OD TIH PARA NAPRAVE BOLNICU. PA ONDA ZA BOLNICU NAPADAJU VLADU. BEZVEZE.A ONDA I VLADA NAPRAVI ZGRADU ZA NAŠEG KANTA DUŠANSKU MAJKIĆ I OSTALE VELIKAŠE,UMJESTO DA NAPRAVE BOLNICU. PA ONI SE TAKMIČE KO NEĆE DA NAPRAVI BOLNICU.JUTUTUNSKA JUHAHAHA.

ODGOVORITE
Name

Jovan

09.02.2016 19:13

Svaka cast mladima na inicijativi, treba svi da potpisemo peticiju i pravac Narodna skupstina. 21 vijek, mi nemam uslova da se lijecimo

ODGOVORITE
Name

Brzi

09.02.2016 20:00

Politicari politicari.

ODGOVORITE
Name

gile

10.02.2016 07:13

Da je srece sad bi je renovirali a mi jos ni projekta nemamo...

ODGOVORITE