Партизан једва против руског друголигаша!

У последњој контролној утакмици на припремама на Кипру, Партизан победио руског друголигаша Тосно 1:0, голом Божинова из пенала. Тврдо, на моменте жустро. "Била нам је потребна баш оваква утакмица, кад смо у проблему", рекао Томић.

Фудбал 09.02.2016 | 18:00
Партизан једва против руског друголигаша!

Још Телеоптик у суботу, као генерална проба пред наставак првенства.

Партизан је данас одиграио последњу, седму утакмицу на припремама на Кипру и забележио је пету победу. Минималну, против екипе Тосно, која је тек на 14. месту руске друге лиге.

Победу црно-белима донео је Валери Божинов голом из пенала у 67. минуту. Претходно је у шеснаестерцу оборен Дарко Брашанац, након што му је управо Божинов петом одложио лопту.

Звучи помало чудно и парадоксално, али ово је вероватно била најјача провера Партизана у досадашњем току припрема. Руска екипа која се бори за опстанак у другој лиги, играла је чврсто, дисциплиновано, "на лопту", покретљиво, правила је проблеме одбрани црно-белих, посебно у првом полувремену...

Партизан је имао иницијативу, више времена лопту у свом поседу, али осим неколико прилика у првом (Божинов погодио стативу после центаршута Немање Михајловића) и по која полуприлика у другом полувремену, не могу да донесу позитивну оцену.

Још једном је најјачи утисак била сарадња Немање Михајловића и Божинова, који се "разумеју погледима".

"Јако тешка утакмица, веома добар противник, организован, чврст. Нама је ово 15. дан на припремама и задовољан сам тиме што се нико није повредио, јер су ово опасне утакмице. Задовљан сам реакцијом на полувремену, јер су у првом Руси били бољи од нас, чвршћи и бржи. Ми смо стално каснили за корак. У другом полувремену смо одиграли знатно боље, 'пробило' нас је, играчи су превазишли физичку кризу и могли су да трче више и боље, у последњих 25 минута смо били бољи противник", изјавио је Томић.

Он је пренео да је играчима на полувремену рекао да је ово "апсолутно савршена утакмица и баш онакав противник какав је био потребан".

"Ово је утакмица у којем смо у проблему, у којој имамо 0:0, јуримо гол... Баш то нам је било потребно пред почетак првенства", додао је Томић.

Подвукао је да је задовољан целокупним радом на припремама и да нема шта да замери било ком играчу за протеклих 15 дана.

Састав Партизана:

Кљајић, Бандаловски (од 67' Мирослав Вулићевић), Богосавац, Миладин Стевановић, Марко Јовановић (од 61' Гогуа), Евертон (од 67' Иван Петровић), Брашанац, Лукић (од 61' Косовић), Ален Стевановић (од 80' Фофана), Михајловић, Божинов (од 67' Влаховић).

Иначе, извештачи који прате Партизан на припремама јавили су да су на трибинама стадиона "Макарио" у Никозији били и представници Црвене звезде, која се такође налази на Кипру. То је и разумљиво, јер се ближи нови сусрет "вечитих ривала" у првенству (већ у 2. колу наставка шампионата).

Учинак Партизана у контролним утакмицама на припремама:

Партизан - Клуж 3:1
Партизан - Арсенал Тула 1:0
Партизан - Јонг Ча 2:0
Партизан - Шахтјор Солигорс 2:1
Партизан - Уфа 0:0
Партизан - Волгар 2:2
Партизан - Тосно 1:0

Коментари / 0

Оставите коментар