Partizan jedva protiv ruskog drugoligaša!

U poslednjoj kontrolnoj utakmici na pripremama na Kipru, Partizan pobedio ruskog drugoligaša Tosno 1:0, golom Božinova iz penala. Tvrdo, na momente žustro. "Bila nam je potrebna baš ovakva utakmica, kad smo u problemu", rekao Tomić.

Fudbal 09.02.2016 | 18:00
Partizan jedva protiv ruskog drugoligaša!

Još Teleoptik u subotu, kao generalna proba pred nastavak prvenstva.

Partizan je danas odigraio poslednju, sedmu utakmicu na pripremama na Kipru i zabeležio je petu pobedu. Minimalnu, protiv ekipe Tosno, koja je tek na 14. mestu ruske druge lige.

Pobedu crno-belima doneo je Valeri Božinov golom iz penala u 67. minutu. Prethodno je u šesnaestercu oboren Darko Brašanac, nakon što mu je upravo Božinov petom odložio loptu.

Zvuči pomalo čudno i paradoksalno, ali ovo je verovatno bila najjača provera Partizana u dosadašnjem toku priprema. Ruska ekipa koja se bori za opstanak u drugoj ligi, igrala je čvrsto, disciplinovano, "na loptu", pokretljivo, pravila je probleme odbrani crno-belih, posebno u prvom poluvremenu...

Partizan je imao inicijativu, više vremena loptu u svom posedu, ali osim nekoliko prilika u prvom (Božinov pogodio stativu posle centaršuta Nemanje Mihajlovića) i po koja poluprilika u drugom poluvremenu, ne mogu da donesu pozitivnu ocenu.

Još jednom je najjači utisak bila saradnja Nemanje Mihajlovića i Božinova, koji se "razumeju pogledima".

"Jako teška utakmica, veoma dobar protivnik, organizovan, čvrst. Nama je ovo 15. dan na pripremama i zadovoljan sam time što se niko nije povredio, jer su ovo opasne utakmice. Zadovljan sam reakcijom na poluvremenu, jer su u prvom Rusi bili bolji od nas, čvršći i brži. Mi smo stalno kasnili za korak. U drugom poluvremenu smo odigrali znatno bolje, 'probilo' nas je, igrači su prevazišli fizičku krizu i mogli su da trče više i bolje, u poslednjih 25 minuta smo bili bolji protivnik", izjavio je Tomić.

On je preneo da je igračima na poluvremenu rekao da je ovo "apsolutno savršena utakmica i baš onakav protivnik kakav je bio potreban".

"Ovo je utakmica u kojem smo u problemu, u kojoj imamo 0:0, jurimo gol... Baš to nam je bilo potrebno pred početak prvenstva", dodao je Tomić.

Podvukao je da je zadovoljan celokupnim radom na pripremama i da nema šta da zameri bilo kom igraču za proteklih 15 dana.

Sastav Partizana:

Kljajić, Bandalovski (od 67' Miroslav Vulićević), Bogosavac, Miladin Stevanović, Marko Jovanović (od 61' Gogua), Everton (od 67' Ivan Petrović), Brašanac, Lukić (od 61' Kosović), Alen Stevanović (od 80' Fofana), Mihajlović, Božinov (od 67' Vlahović).

Inače, izveštači koji prate Partizan na pripremama javili su da su na tribinama stadiona "Makario" u Nikoziji bili i predstavnici Crvene zvezde, koja se takođe nalazi na Kipru. To je i razumljivo, jer se bliži novi susret "večitih rivala" u prvenstvu (već u 2. kolu nastavka šampionata).

Učinak Partizana u kontrolnim utakmicama na pripremama:

Partizan - Kluž 3:1
Partizan - Arsenal Tula 1:0
Partizan - Jong Ča 2:0
Partizan - Šahtjor Soligors 2:1
Partizan - Ufa 0:0
Partizan - Volgar 2:2
Partizan - Tosno 1:0

Komentari / 0

Ostavite komentar