Робсон: Гигс је наш Гвардиола!

Некадашњи капитен Манчестер јунајтеда сматра да би било погрешно довести Муриња уместо Ван Гала. "Не имитирајте Манчестер сити!"

Фудбал 10.02.2016 | 20:40
Робсон: Гигс је наш Гвардиола!

Брајан Робсон, човек који је 13 година играо за Манчестер јунајтед (1981-1994) и дуже него ико носио његову капитенску траку, верује да је Рајан Гигс право решење за клупу трофејног клуба.

Луј ван Гал могао би по завршетку сезоне да добије отказ, годину дана пре истека уговора, а медији последњих дана брује о Жозеу Мурињу као следећем менаџеру Јунајтеда.

Робсон сматра да би то био лош потез управе клуба и да би Холанђанина требало да наследи Рајан Гигс, помоћник Ван Гала и пре тога Дејвида Мојеса.

"Рајан може да буде за Јунајтед оно што је (Пеп) Гвардиола био за Барселону. За Гвардиолу кажу да је интелигентан и да има невероватан фудбалски мозак. Рајан је исти такав, само му је потребна шанса да то докаже, након Ван Галовог одласка".

Робсон је додао да Јунајтед не би требало да покушава да "имитира" Манчестер сити, који је потписао трогодишњи уговор са Гвардиолом, тако што ће ангажовати неко друго велико тренерско име.

"Људи кажу да Рајану недостаје искуство, али он је 26 година гледао како ради сер Алекс Фергусон, сада прати Ван Гала. Он представља душу Манчестер јунајтеда. Дошао је у клуб са 13 година и добро зна шта се очекује".

Гигс (42) се већ опробао као први стручњак тима са Олд Трафорда, у последња четири кола сезоне 2013/14, након што је Мојес добио отказ. Забележио је две победе, један реми и један пораз.

Коментари / 0

Оставите коментар