Robson: Gigs je naš Gvardiola!

Nekadašnji kapiten Mančester junajteda smatra da bi bilo pogrešno dovesti Murinja umesto Van Gala. "Ne imitirajte Mančester siti!"

Fudbal 10.02.2016 | 20:40
Robson: Gigs je naš Gvardiola!

Brajan Robson, čovek koji je 13 godina igrao za Mančester junajted (1981-1994) i duže nego iko nosio njegovu kapitensku traku, veruje da je Rajan Gigs pravo rešenje za klupu trofejnog kluba.

Luj van Gal mogao bi po završetku sezone da dobije otkaz, godinu dana pre isteka ugovora, a mediji poslednjih dana bruje o Žozeu Murinju kao sledećem menadžeru Junajteda.

Robson smatra da bi to bio loš potez uprave kluba i da bi Holanđanina trebalo da nasledi Rajan Gigs, pomoćnik Van Gala i pre toga Dejvida Mojesa.

"Rajan može da bude za Junajted ono što je (Pep) Gvardiola bio za Barselonu. Za Gvardiolu kažu da je inteligentan i da ima neverovatan fudbalski mozak. Rajan je isti takav, samo mu je potrebna šansa da to dokaže, nakon Van Galovog odlaska".

Robson je dodao da Junajted ne bi trebalo da pokušava da "imitira" Mančester siti, koji je potpisao trogodišnji ugovor sa Gvardiolom, tako što će angažovati neko drugo veliko trenersko ime.

"Ljudi kažu da Rajanu nedostaje iskustvo, ali on je 26 godina gledao kako radi ser Aleks Ferguson, sada prati Van Gala. On predstavlja dušu Mančester junajteda. Došao je u klub sa 13 godina i dobro zna šta se očekuje".

Gigs (42) se već oprobao kao prvi stručnjak tima sa Old Traforda, u poslednja četiri kola sezone 2013/14, nakon što je Mojes dobio otkaz. Zabeležio je dve pobede, jedan remi i jedan poraz.

Komentari / 0

Ostavite komentar