Романова "фантастична" понуда Алегрију!

Пензионисани италијански тренер Ђовани Галеоне каже да ће његов бивши играч следеће сезоне радити на Стамфорд Бриџу.

Фудбал 10.02.2016 | 19:30
Романова "фантастична" понуда Алегрију!

Тренер Јувентуса Масимилијано Алегри (48) добио је "фантастичну" понуду да преузме Челси, а послао ју је лично власник тог клуба Роман Абрамович.

То тврди Ђовани Галеоне, који је почетком 90-их тренирао Алегрија у екипи Пескаре.

"Мислим да ће Макс отићи у Челси и тамо имати много успеха. Као један од петорице најбољих тренера на свету, нема разлога да остаје у Италији", рекао је Галеоне у једној радио емисији.

"Понуда коју му је послао Роман Абрамович је фантастична", додао је он.

Алегри је прошле сезоне са Јувентусом освојио "дуплу круну" и одвео тим до финала Лиге шампиона.

"Стара дама" је после очајног старта ушла у серију од 14 победа и доспела на друго место табеле италијанског првенства. Такође има реалне изгледе да одбрани Куп, док ће у осмини финала Лиге шампиона морати да се "измери" у двомечу против Бајерна.

"Мислим да и ове сезоне ради изванредан посао, иако му управа клуба летос није довела појачања која је тражио", каже Ђовани Галеоне.

Челси је након смене Жозеа Муриња ангажовао Гуса Хидинка, али је Холанђанин већ нагласио да ће на тој функцији бити само до краја сезоне.

С обзиром на то да су Пеп Гвардиола, Јирген Клоп и Карло Анћелоти заузети, Алегри вероватно јесте најбоља (уједно најатрактивнија и најсигурнија) од преосталих Абрамовичевих опција.

Он би био пети Италијан на клупи Челсија, после Ђанлуке Вијалија, Клаудија Ранијерија, Карла Анћелотија и Роберта Ди Матеа.

Коментари / 0

Оставите коментар