Romanova "fantastična" ponuda Alegriju!

Penzionisani italijanski trener Đovani Galeone kaže da će njegov bivši igrač sledeće sezone raditi na Stamford Bridžu.

Fudbal 10.02.2016 | 19:30
Romanova "fantastična" ponuda Alegriju!

Trener Juventusa Masimilijano Alegri (48) dobio je "fantastičnu" ponudu da preuzme Čelsi, a poslao ju je lično vlasnik tog kluba Roman Abramovič.

To tvrdi Đovani Galeone, koji je početkom 90-ih trenirao Alegrija u ekipi Peskare.

"Mislim da će Maks otići u Čelsi i tamo imati mnogo uspeha. Kao jedan od petorice najboljih trenera na svetu, nema razloga da ostaje u Italiji", rekao je Galeone u jednoj radio emisiji.

"Ponuda koju mu je poslao Roman Abramovič je fantastična", dodao je on.

Alegri je prošle sezone sa Juventusom osvojio "duplu krunu" i odveo tim do finala Lige šampiona.

"Stara dama" je posle očajnog starta ušla u seriju od 14 pobeda i dospela na drugo mesto tabele italijanskog prvenstva. Takođe ima realne izglede da odbrani Kup, dok će u osmini finala Lige šampiona morati da se "izmeri" u dvomeču protiv Bajerna.

"Mislim da i ove sezone radi izvanredan posao, iako mu uprava kluba letos nije dovela pojačanja koja je tražio", kaže Đovani Galeone.

Čelsi je nakon smene Žozea Murinja angažovao Gusa Hidinka, ali je Holanđanin već naglasio da će na toj funkciji biti samo do kraja sezone.

S obzirom na to da su Pep Gvardiola, Jirgen Klop i Karlo Anćeloti zauzeti, Alegri verovatno jeste najbolja (ujedno najatraktivnija i najsigurnija) od preostalih Abramovičevih opcija.

On bi bio peti Italijan na klupi Čelsija, posle Đanluke Vijalija, Klaudija Ranijerija, Karla Anćelotija i Roberta Di Matea.

Komentari / 0

Ostavite komentar