Фед куп: Српкиње чекају Белгијанке у борби за опстанак!

Најбоље тенисерке Србије бориће се код куће за останак у Светској Б групи са селекцијом Белгије.

Тенис 09.02.2016 | 17:00
Фед куп: Српкиње чекају Белгијанке у борби за опстанак!

Тенисерке Србије у плеј-офу за опстанак у Светској Б групи Фед купа играће са репрезентацијом Белгије, одлучено је жребом у Лондону.

Тај дуел играће се 16. и 17. априла у нашој земљи.

Србија је била постављена за првог носиоца уочи жреба.

У осталим дуелима плеј-офа Светске Б групе играће Словачка - Канада, Пољска - Кинески Тајпех, Украјина – Аргентина.

Изабранице селектора Татјане Јечменице су у првом колу Светске Б групе изгубиле од селекције Шпаније у Краљеву претходног викенда резултатом 4:0.

Најбоља тенисерка Шпаније Гарбине Мугуруза је у синглу победила Ивану Јоровић (6:3, 6:1) и Јелену Јанковић (6:3, 6:4), а Карла Суарез Наваро била је такође боља од Јанковићеве - 6:4, 6:2.

У дублу су славиле Лара Аруабарена и Лудрес Домингес Лино против Јоровић и Нине Стојановић резултатом 4:6, 7:6, 10:7.

Србија је само једном под тим именом играла против Белгије. Било је то 2012. године када је на путу до највећег успеха, финала Светске групе, наша селекција победила ту селекцију у граду Шарлроа у првом колу резултатом 3:2.

На мечу одиграном у априлу пре четири године у Спиродому победе су однеле Јелена Јанковић и Бојана Јовановски против Кирстен Флипкенс, док је Јанина Викмајер бвила боља од Александре Крунић и Јовановски. Кључни поен остварен је у дублу у којем су наступале Јовановски и Крунић.

Пре тога Југославија је одиграла два меча против Белгије, такође у Светској групи, и остварила половичан учинак. Женска тениска репрезентација Југославије је 1991. године изгубила меч у Великој Британији (0:3), а давне 1975. у Француској славила је са 2:1.

Коментари / 0

Оставите коментар