Fed kup: Srpkinje čekaju Belgijanke u borbi za opstanak!

Najbolje teniserke Srbije boriće se kod kuće za ostanak u Svetskoj B grupi sa selekcijom Belgije.

Tenis 09.02.2016 | 17:00
Fed kup: Srpkinje čekaju Belgijanke u borbi za opstanak!

Teniserke Srbije u plej-ofu za opstanak u Svetskoj B grupi Fed kupa igraće sa reprezentacijom Belgije, odlučeno je žrebom u Londonu.

Taj duel igraće se 16. i 17. aprila u našoj zemlji.

Srbija je bila postavljena za prvog nosioca uoči žreba.

U ostalim duelima plej-ofa Svetske B grupe igraće Slovačka - Kanada, Poljska - Kineski Tajpeh, Ukrajina – Argentina.

Izabranice selektora Tatjane Ječmenice su u prvom kolu Svetske B grupe izgubile od selekcije Španije u Kraljevu prethodnog vikenda rezultatom 4:0.

Najbolja teniserka Španije Garbine Muguruza je u singlu pobedila Ivanu Jorović (6:3, 6:1) i Jelenu Janković (6:3, 6:4), a Karla Suarez Navaro bila je takođe bolja od Jankovićeve - 6:4, 6:2.

U dublu su slavile Lara Aruabarena i Ludres Dominges Lino protiv Jorović i Nine Stojanović rezultatom 4:6, 7:6, 10:7.

Srbija je samo jednom pod tim imenom igrala protiv Belgije. Bilo je to 2012. godine kada je na putu do najvećeg uspeha, finala Svetske grupe, naša selekcija pobedila tu selekciju u gradu Šarlroa u prvom kolu rezultatom 3:2.

Na meču odigranom u aprilu pre četiri godine u Spirodomu pobede su odnele Jelena Janković i Bojana Jovanovski protiv Kirsten Flipkens, dok je Janina Vikmajer bvila bolja od Aleksandre Krunić i Jovanovski. Ključni poen ostvaren je u dublu u kojem su nastupale Jovanovski i Krunić.

Pre toga Jugoslavija je odigrala dva meča protiv Belgije, takođe u Svetskoj grupi, i ostvarila polovičan učinak. Ženska teniska reprezentacija Jugoslavije je 1991. godine izgubila meč u Velikoj Britaniji (0:3), a davne 1975. u Francuskoj slavila je sa 2:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar