Мурић: Жао ми је што смо се касно пробудили!

Могли смо ове сезоне много више! "Осећам се опет као играч. Ствари ми се одвијају мало спорије него када сам се вратио после повреде када ми је све било некако брзо", рекао је кошаркаш црно-белих.

Кошарка 09.02.2016 | 21:45
Мурић: Жао ми је што смо се касно пробудили!

Едо Мурић је био мотор Партизана у веома битној победи Партизана против Задра од 87:76. Постигао је Словенац 20 поена, својом енергијом је размрдао све у екипи, играо је агресивну одбрану и свакако је много допринео да Гробари из Пионира оду са осмехом на лицу.
"Осећам се лепо стварно, опет се осећам као играч. Ствари ми се одвијају мало спорије него када сам се вратио после повреде када ми је све било некако брзо. Драго ми је што сам добро одиграо, што сам помогао екипи и надам се да ћемо тако гурати напред и добити ове утакмице до краја", рекао је Мурић.

Он је похвалио Дарела Вилијамса на учинку у последњој деоници када је са шест веома важних поена можда и преломио меч.
"Када нам не иде у нападу, морали смо да појачамо одбрану. Дали смо доста поена из рекета, и Вилијамс је учествовао у победи и драго ми је што смо сви играли добро. Надам се да ћемо ове недеље сви тренирати пошто нам то није успело пред Задар па смо били у систему "како ћемо?". Драго нам је што смо се изорили за доброместо на табели".

Мурић истиче да је идеја била да се игра агресивно, али да су брзи фаулови то мало успорили.
"Прво полувреме смо почели јако тврдо, зарадили смо неке фаулове брзо смо ушли у бонус па смо морали мало да се одмакнемо. Они су добро гађали тројке, убацили су их осам за полувреме што није релано с обзиром на то да су играли у гостима. После смо се договорили да пазимо на Коузија и остале шутере. У другом полувремену смо играли одговорно и то је дало резултат".

У следећем колу Партизан гостује Тајфуну, а победом би црно-бели практично осигурали опстанак у лиги.
"Тајфун је врло незгодна екипа. Играмо у Цељу не смемо да паднемо у њихов ритам, да нас успавају. То је шутерска екипа, све позиције осим петице су шутери и морамо да им забранимо да шутирају. Идемо на победу и да се осигурамо. Сигурно да смо направили велики корак ка опстанку, али то нама није проблем. Много утакмица смо изгубили тесно и сигурно до краја нећемо ниједну испустити. Идемо на сваку победу па да подигнемо Партизан на виши ниво, онај које му припада. Жао ми је што смо се касно пробудили, могли смо ове сезоне много више", каже Мурић.

Коментари / 0

Оставите коментар