Murić: Žao mi je što smo se kasno probudili!

Mogli smo ove sezone mnogo više! "Osećam se opet kao igrač. Stvari mi se odvijaju malo sporije nego kada sam se vratio posle povrede kada mi je sve bilo nekako brzo", rekao je košarkaš crno-belih.

Košarka 09.02.2016 | 21:45
Murić: Žao mi je što smo se kasno probudili!

Edo Murić je bio motor Partizana u veoma bitnoj pobedi Partizana protiv Zadra od 87:76. Postigao je Slovenac 20 poena, svojom energijom je razmrdao sve u ekipi, igrao je agresivnu odbranu i svakako je mnogo doprineo da Grobari iz Pionira odu sa osmehom na licu.
"Osećam se lepo stvarno, opet se osećam kao igrač. Stvari mi se odvijaju malo sporije nego kada sam se vratio posle povrede kada mi je sve bilo nekako brzo. Drago mi je što sam dobro odigrao, što sam pomogao ekipi i nadam se da ćemo tako gurati napred i dobiti ove utakmice do kraja", rekao je Murić.

On je pohvalio Darela Vilijamsa na učinku u poslednjoj deonici kada je sa šest veoma važnih poena možda i prelomio meč.
"Kada nam ne ide u napadu, morali smo da pojačamo odbranu. Dali smo dosta poena iz reketa, i Vilijams je učestvovao u pobedi i drago mi je što smo svi igrali dobro. Nadam se da ćemo ove nedelje svi trenirati pošto nam to nije uspelo pred Zadar pa smo bili u sistemu "kako ćemo?". Drago nam je što smo se izorili za dobromesto na tabeli".

Murić ističe da je ideja bila da se igra agresivno, ali da su brzi faulovi to malo usporili.
"Prvo poluvreme smo počeli jako tvrdo, zaradili smo neke faulove brzo smo ušli u bonus pa smo morali malo da se odmaknemo. Oni su dobro gađali trojke, ubacili su ih osam za poluvreme što nije relano s obzirom na to da su igrali u gostima. Posle smo se dogovorili da pazimo na Kouzija i ostale šutere. U drugom poluvremenu smo igrali odgovorno i to je dalo rezultat".

U sledećem kolu Partizan gostuje Tajfunu, a pobedom bi crno-beli praktično osigurali opstanak u ligi.
"Tajfun je vrlo nezgodna ekipa. Igramo u Celju ne smemo da padnemo u njihov ritam, da nas uspavaju. To je šuterska ekipa, sve pozicije osim petice su šuteri i moramo da im zabranimo da šutiraju. Idemo na pobedu i da se osiguramo. Sigurno da smo napravili veliki korak ka opstanku, ali to nama nije problem. Mnogo utakmica smo izgubili tesno i sigurno do kraja nećemo nijednu ispustiti. Idemo na svaku pobedu pa da podignemo Partizan na viši nivo, onaj koje mu pripada. Žao mi je što smo se kasno probudili, mogli smo ove sezone mnogo više", kaže Murić.

Komentari / 0

Ostavite komentar