Кинези не престају да доводе!

Потписали Бурак, Жо, Какута… Следећи су Ван дер Варт, Фалкао, Торес, Лавеци...! Још познатих имена стиже у кинески фудбал…

Фудбал 09.02.2016 | 22:45
Кинези не престају да доводе!

Нема крају кинеској узурпацији фудбалске пијаце. Пребогати клубови са Далеког истока настављају да немилице троше пара на позната имена из Европе и Јужне Америке, а посебно су опчињени Бразилцима.

Након што је платио 33.000.000 евра за Рамиреса из Челсија и 50.000.000 евра за Алекса Тешеиру из Шатхтјора, Ђијангсу је комплетирао и трансфер њиховог земљака Жоа. Некадашњи нападач Манчестер Ситија је дошао из арапског Ал Шабаба, а претпоставља се да ће имати плату од 3.000.000 евра по сезони.

Тиме је Ђијангсу комплетирао списак појачања с обзиром да према правилима кинеског фудбала, клуб сме да има само четворицу странаца који долазе са других континената. Поред поменутог бразилског трилинга, ту је одраније и њихов земљак са хрватским пасошем Самир.

Међутим, није само Ђијангсу активан. И остали клубови такође нижу појачања. Писали смо синоћ о понуди Шангаја коју је добио Езекијел Лавеци и све су веће шансе да ће и популарни Ел Почо на Далеки исток.

У Кину је стигао и труски нападач Бурак Јилмаз. Пекинг Гуам је је за шпица Галатасараја платио 8.000.000 евра, а Турчин је потписао уговор на четири сезоне вредан 8.000.000 евра годишње!

Стигао је и Гаел Какута. Хебеј је за француског везисту платио Севиљи 6.000.000 евра. Исти клуб је за 7.000.000 евра довео штопера Ерсана Гулума из Бешикташа.

Очекује се да у наредних 48 часова уговор са неименованим кинеским клубом потпише и Рафаел ван дер Варт. Он ће дуплирати плату у односу на оно што је зарађивао у Бетису. Уносне понуде су добили Фернандо Торес и Радамел Фалкао… Огласио се и Гвидо Алберс, менаџер Веслија Снајдера који је признао да је добио понуду једног кинеског клуба вредну 20.000.000 евра за Снајдера.

Прелазни рок у Кини траје још 20 дана, али клубови су у журби да заврше велике послове пре 8. фебруара када се прославља кинеска Нова година после које следи период у којем се слави десетак дана и у којем је теже завршити велике трансфере.

Коментари / 0

Оставите коментар